5 életmód könyv, amit imádtam 2016-ban

5 életmód könyv, amit imádtam 2016-ban

2016. dec 30.

Sok jó könyvvel találkoztam idén, de ez az 5 volt az abszolút kedvencem!

8dd_7599.JPG

Egy kis hazai Provence

Ez a könyv sokkal inspirálóbb, mint amire számítottam! Azt hittem, kapok majd néhány DIY jellegű tanácsot ház- illetve bútorfelújításhoz, de ennél valami sokkal többet találtam. Egy igazi, őszinte és praktikus sikertörténet, ami arra buzdítja az olvasót, hogy merje az álmait élni. 

8dd_7602.JPG

Creative Children's Spaces

Ha valaki hozzám hasonlóan szeret elmerülni a gyerekszoba design világában, annak igazi kincsesbánya ez a könyv. Nem csak a jó helykihasználás tanulható meg belőle, hanem merész ötletek is elleshetők.

8dd_7604.JPG

Régiből újat

Imádom Ditta blogját, az Otthonkommandót, így nem volt kérdés, hogy beszerzem a bútorfelújításról szóló könyvét. A kezdők számára is maximálisan érthető, hatalmas segítség, ha valaki szeretne kisebb, nagyobb változtatásokat csinálni. Bár én még csak egy asztalka átfestésével büszkélkedhetem, előtte a könyv minden oldalát tanulmányoztam. Nagy segítség és inspiráció volt. 

8dd_7603.JPG

Love x Style x Life 

Februárban írtam Garance Dore könyvéről a blogon, amit itt olvashattokA könyv egy olyan különleges memoir, amelyből megismerhetjük Garance életét, munkáját és azokon a nőkön keresztül kapunk stílustanácsokat, akik őt is inspirálták. Bloggereknek nagyon ajánlott olvasmány! :-)

8dd_7600.JPG

Keep it simple

Ez is egy angol nyelvű könyv, ami az egyszerű és nyugodt otthon megteremtéséről szól. A szerzők számára fontos volt, hogy valóban hasznos tanácsokat adjanak. Ahogy Atlanta Bartlett fogalmazott egy interjúban: "A boldog és pihentető otthon megalkotása számunkra nem csak a kinézetről és a stílusról szól, hanem egy olyan utazásról, amelynek célja egy kényelmes, praktikus, személyes és élvezetes otthon megteremtése."  A könyvről 2015-ben írtam először, azóta pedig többször újraolvastam egyes részeket.

8dd_7601_1.JPG

Ha nektek is van egy jó könyvtippetek, akkor írjátok meg!