Tervek, célok és vágyak - 2017

Tervek, célok és vágyak - 2017

2016. dec 29.

Szeretek év végén tervezgetni, új célokat kitűzni a következő évre, és várni. Várni azokra a jó dolgokra, amik még előttem vannak. 

mezes.jpg

Arra gondoltam, hogy a tavalyihoz hasonlóan idén is írok majd egy évösszegző bejegyzést, de előbb elárulom nektek, hogy milyen terveim vannak a következő évre. Mert az írott szónak hatalma van :) Tervezni, vágyakozni és várni jó dolog, e viszi előre az embert, még akkor is, ha nem minden úgy sikerül, ahogy elterveztük. 

Egyébként viszonylag ritkán valósulnak meg az ilyen újévi terveim, általában az élet alakítja magát és szerencsére eddig elég jó irányba halad. Bízom benne, hogy 2017 egy kis békét hoz a világba, mert a mindennapok szintjén nem volt okom a panaszra. 

Szeretnék új dolgokba belevágni, sokat tanulni, fejlődni és közben a környezetemet is ebbe az irányba alakítani. Ha van kedvetek, akkor Ti is írjátok meg a Facebookon, hogy milyen terveitek vannak a következő évre, íme az enyéim! 

Olasz nyelvtanulás
Idén az autóvezetés órák mellett nem jutott időm másra, pedig nagyon szeretnék ismét nyelveket tanulni. Remélem, ahogy Dávid egyre nagyobb, erre is tudok időt szakítani jövőre. A szeptemberi olaszországi kirándulásunk mindenesetre bebizonyította, hogy a gimnázium óta nem felejtettem el teljesen ezt a nyelvet, lényegében mindent értettem, amit nekem mondtak olaszul, csak nem igazán tudtam rá válaszolni... Próbálkoztam mindenféle online nyelvoktató lehetőségekkel, de nekem így nem megy a tanulás... Úgyhogy az egyik legfontosabb tervem, hogy beiratkozzak egy nyelvtanfolyamra, hogy néhány hónappal később már Olaszországban villoghassak a friss nyelvtudásommal :)

Tél Lucca-ban
Az előző mondatból sejthetitek, hogy idén is szeretnék Olaszországba utazni, és nagy vágyam, hogy a következő téli időszakban megcsodálhassam Lucca ünnepi díszeit. 

Út Edinburgh-be
Erre látok a legkevesebb esélyt, de Edinburgh rajongásom egyik visszatérő tárgya. Bár még sosem voltam ott, állandóan belefutok az Instagramon valami olyan fotóba, ami alapján azt mondom, hogy ezt a várost egyszer szeretném személyesen is bejárni. Talán épp 2017-ben. 

A konyha felújítása
Régóta rágódunk azon, hogy mihez kezdjünk az igencsak lepukkant kis konyhácskánkkal. Mostanra eldöntöttük, hogy magunk fogjuk felújítani, amihez már a leginkább pénztárcakímélő megoldásokat is megtaláltuk, úgyhogy tavasszal nagy levegőt veszünk és belevágunk. Egyszerre várom és semmi kedvem hozzá, de muszáj lesz egy kis esztétikai ráncfelvarrást végezni rajta. 

Új vállalkozás 
Erről még nem árulhatok el sokat, mindenesetre hamarosan mesélek majd róla, hogy mibe vágtam a fejszémet egy kedves barátnőmmel karöltve. Rengeteg tervünk és ötletünk van, én már nagyon izgatott vagyok miatta :)

Így végignézve a listámon azt hiszem, hogy nem is olyan lehetetlen küldetés, hogy ezeket a terveket valóban véghezvigyem jövőre. Ha van kedvetek, osszátok meg velem a blog Facebook oldalán Ti is, hogy mit terveztek jövőre! Kíváncsi vagyok :)