Várd rendezetten az új évet

Várd rendezetten az új évet

2016. dec 27.

Számomra az új év valami újnak a kezdete, ezért szeretem tiszta lappal nyitni. Íme néhány tipp, amit Te is megtehetsz!

blogger-desk-e1469422322394.jpg

Tudom, hogy sokan úgy állnak az új évhez, hogy ez is csak egy ugyanolyan nap, mint az előzők és semmi sem változik, csak a naptárban... Én viszont tényleg valami újnak a kezdeteként élem meg, ezért szeretek rákészülni. Átgondolom az évet, tervezgetek, lezárom, amit lehet és rendezem a dolgaimat. A két ünnep közötti időszak ideális arra, hogy ezt a rendezgetést megtegyük, akár a lakásban, akár a munkában vagy az online életünkben. Összegyűjtöttem néhány dolgot, amit biztosan megcsinálok december 31-e előtt.  

A laptop rendszerezése

Ez annyit takar, hogy átnézem a mappáimat, a letöltött dolgokat, a könyvjelzőket és kitörlöm, ami felesleges, a hasznos dolgokat pedig rendszerezem. Rengeteg cikket és weboldalt szoktam például megcsillagozni, hogy később majd elolvassam, aztán persze csak gyűlnek, gyűlnek...  

Közösségi szelektálás

Átnéztem már, hogy kiket követek a Bloglovinon, az Instagramon és a Twitteren, majd pedig töröltem azokat az embereket vagy márkákat, amelyeket valamiért mégsem szeretnék látni a hírfolyamon. Egyes esetekben azért, mert már inaktívak, máskor pedig azért, mert mégsem érdekesek a számomra. Kicsit most tisztább lett a kép és több hasznos tartalom jut el hozzám. 

Az emailek szortírozása

Bár egész évben külön cimkézve és mappákba helyezve rendezem az emaileimet, mégis jó volt teljesen rendet tenni az email fiókjaimban. Most már nincs olvasatlan üzenet, nincs megválaszolatlan email, minden feladat kipipálva és jöhet jövőre az újabb adag levél :)

Új jegyzetfüzet beszerzése

Az új év nekem teljesen tisztalapot jelent a szó szoros értelmében is, ezért szeretem ilyenkor üres jegyzetfüzettel kezdeni az évet. Elég sokat írok, minden ötletet és teendőt feljegyzek, enélkül nem is működnének a mindennapjaim. A korábbi jegyzeteimet átolvastam, a hasznos gondolatokat átírtam egy másik füzetbe és most ezzel várom az újabb teendőket. 

A lakás kitakarítása

Ha már online minden rendben, akkor természetesen az otthon kitakarítása sem maradhat el. Nagyon jó ilyenkor például átnézni a gardróbot és megválni a felesleges ruhadaraboktól, helyet csinálva valami újnak. 

Új ágynemű

Lehet, hogy furcsa szokás, de az új évet szeretem mindig friss ágyneművel várni. Végülis szilveszter éjszaka elég jó érzés tiszta ágyneműbe bújni és másnap sokáig abban henteregni (ez az, amit én idén nem fogok), hogy erőt gyűjtsünk az első munkanapra. 

És Ti hogyan várjátok 2017-et? 

 

kép: The Pin the Map Project