Megélni a pillanatot

Megélni a pillanatot

2016. dec 23.

Ez a kedvenc időszakom az évben, amit kár lenne idegeskedéssel elrontani. 

8dd_0040.JPG

Akármennyire is próbáltam tenni ellene, a karácsonyi készülődés idén is némi rohangálással járt, de ez most valahogy nagyon jól eső rohangálás volt. Terveztem, készültem, listákat írtam, majd mindent megvettem, amire szükség van és ma már csak a dekorálással, a csomagolással, a rendezgetéssel és a karácsonyi dalok hallgatásával voltam elfoglalva. Ugyanakkor láttam, hogy az emberek milyen idegesek a plázákban és az élelmiszerboltokban, egyesek agresszív módon próbáltak szinte eltiporni másokat. Nekik gondolom a karácsony egyenlő valamiféle stresszes kötelező futkosással, pedig az, hogy milyen emléket őrzünk végül az ünnepi időszakról, csak rajtunk múlik. 

kari_3.jpg

Tényleg nem szépítem, nekem is volt egy húzós időszakom most decemberben, amikor nagyon sok munkám gyűlt össze, elárasztott az év végi hajtás, miközben éreztem a nyomást amiatt, hogy Dávid első igazi karácsonya előtt állunk és szeretném varázslatossá tenni a számára. Szeretnék átadni neki olyan rítusokat, amelyekkel az én szüleim is megteremtették gyerekkoromban a varázslatot. Például karácsony estéjén a húgommal mindig a szobánkban kellett várakoznunk, amíg a Jézuska a fa alá tette az ajándékokat és ha már átmehettünk a nappaliba, akkor azt egy csengőszó jelezte. Egészen addig hittem is ebben, amíg egyszer át nem kukucskáltam az ajtó alatt és megláttam a szüleim szorgos lépteit, amint pakolnak :) Persze ez nem törte össze a lelkem, mert nem az volt a lényeg, hogy ki hozza az ajándékokat, hanem a szokás, a várakozás, az izgalom, a rítus. 

Szóval elhatároztam, hogy nagyon jó karácsonyunk lesz, amikor csak egymásra koncentrálunk és igazi emlék lesz minden pillanat. Ehhez az kell, hogy teljesen jelen tudjak lenni, ezért már napokkal ezelőtt visszavettem az online életemből. Talán észrevettétek, hogy a blogra is régen írtam. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem olvasok emaileket vagy nem osztok meg egy-egy pillanatot az Instagramon, de nem hajtom magam. 

Próbálok most pihenni, feltöltődni és megélni ezeket a fontos pillanatokat. Tegyetek Ti is hasonlóan, itt a vissza nem térő alkalom :) Boldog Karácsonyt Nektek!