Teljesen megújult a babaszoba

Teljesen megújult a babaszoba

2016. dec 16.

Lényegében csak a falak maradtak a régiek, minden más ment. Megmutatom nektek a végeredményt! 

01_6.JPG

Az elmúlt másfél évben többször megváltoztattunk kisebb dolgokat a babaszobában, jobban mondva a babasarokban. Például dekorációt cseréltem, asztalt festettem, megújultak a textilek és hasonlók, de ekkora változás még nem volt, mint a mostani. Először búcsút intettünk a pelenkázónak, majd a kiságynak is, és mostanra tökéletes harmóniába került minden. 

A korábbinál jóval nagyfiúsabb babasarokba a Bellamy gyönyörű bútorai kerültek. Ezek adják meg az egésznek a stílusát. Én az Ines elegant elnevezésű kollekciót választottam, mert ez egy igazán klasszikus és időtlen designt képvisel.

14a.JPG

14_1.JPG

A komód nagyon stabil és strapabíró, rendkívül széles és magas. Egy kisgyerek egész ruhatára bőven elfér benne. Különösen szeretem, hogy halkan mozdíthatóak a fiókok, akkor sincs hangjuk, amikor kihúzom őket és akkor sem, amikor visszatolom. Ráadásul nagyon lassan csukódik be, tehát nem kell attól tartanom, hogy Dávid - a kis pakolómester - komolyabban becsípné az ujját.

Többek között azért esett a választásom az Ines Elegant-ra, mert kézzel készített porcelán fogantyúi vannak, amik nagyon elegánssá teszik a fiókokat. A stílusa tehát egyáltalán nem gyermeteg, remekül passzol majd pár év múlva egy érettebb fiúszobába is. 

08_4.JPG

16_3.JPG

09_3.JPG

Az ágy egyik rácsos oldalát mi már eltávolítottuk és leesésgátlóval használjuk. Ez is nagyon strapabíró, simán be tudok feküdni Dávid mellé, napközben itt kuckózva együtt olvasgatjuk a mesekönyveket. Kellőképpen nagy méretű ahhoz, hogy sokáig kiszolgáljon egy gyereket.

Az alsó részében van egy fiók, ami nem csak jól néz ki, hanem rengeteg helyet biztosít az ágyneműnek. Természetesen ezen is porcelán fogantyú van. 

17a.JPG

15_1.JPG

17_1.JPG

17b.JPG

07_3.JPG

Az ágy és a komód után szerintem a polc tette fel az i-re a pontot, ami kecses, finom vonalvezetésű darab. Nem csak dekoratív, hanem praktikus is, főleg mivel három akasztó is található rajta. Most leginkább karácsonyi dekoráció sorakozik rajta, de helyet kaphatnak majd itt könyvek, játékok, képek, ugyanakkor fel lehet akasztani rá textilpelenkát, kis törülközőt, kalapot vagy sálat. 

Szupernek találom, hogy ezek a bútorok nem csak szemből nézve mutatnak jól, hanem ugyanolyan szépen kidolgozott az oldaluk is, mint az elejük. Az pedig külön jó pont, hogy tudom, gyerekbiztos festékkel vannak lekenve, semmilyen káros anyagot nem tartalmaznak. 

12_2.JPG

06_4.JPG

Miután a bútorok a helyükre kerültek, a textilekkel és a dekorációval kezdtem el foglalkozni. Az egész enteriőrt a babyberry menta színű, csillagos kollekciója fogja össze, amiből a takaró és a párna az ágyba került, a tárolók pedig a komódra. Nagyon jól illenek a szürke falhoz és a fehér bútorokhoz. 

07a.JPG

02b.JPG

Szintén a babyberry-től érkezett a dán That's Mine csillag formájú és ezüstösen csillogó fali akasztója és a Lagom Jó éjt felirata. 

03_4.JPG

Imádom ezt a szobát, úgy érzem, hogy most jó ideig hátradőlhetek és nem kell hozzányúlni a berendezéshez. Ennél viszont sokkal fontosabb, hogy a kis tulajdonosa is élvezi az itt töltött időt! Bár ő még nem értékeli annyira, hogy milyen fogantyúja van a bútoroknak, azt viszont igen, hogy minden kényelmes és szerethető. 

11_3.JPG

Sokan érdeklődtetek már nálam a Bellamy iránt, ezért leírom, hogy ITT tudjátok követni a Facebookon, illetve a Baross utcai üzletben személyesen is megtekinthetőek a bútorok. A lengyel márkának még nincs magyar nyelvű weboldala, de angolul minden elérhető.