Kézműves szépségek a digitális kor gyermekeinek

Kézműves szépségek a digitális kor gyermekeinek

2016. dec 03.

Hogyan adhatjuk át a mai gyerekeknek a rajzolás, festés vagy épp a hímzés szeretetét? Ezen dolgozik a debaba KRAFT, ismerjétek meg!

6.jpg

Dávid még nincs másfél éves, de már most leginkább a mobiltelefonok, a távirányítók és a laptopok érdeklik. Nagy kihívás, hogy miként tartsuk meg az egyensúlyt a modern világ eszközei és a hagyományos játékok között. Szerencsére hamar megszerette a könyveket, ismerkedik a legoval, próbálkozunk a festéssel, rajzolással (bár egyelőre csak a falra szeret firkálni). 

Ezt a helyzetet jól ismeri a debaba KRAFT is, amely küldetésének tartja a kézműves kultúra életben tartását. 

A mai világban néha nagy kihívásnak érezzük lekötni a gyermekeket. A festés, rajzolás, olvasás klasszikus tevékenységek már sajnos nem mindig nyújtanak akkora örömforrást, élvezetet a kicsiknek, mint egy tablet, számítógép vagy játékkonzol. Egy modern szülőnek az a feladata, hogy fejlessze gyermekét, odafigyelve arra, hogy a fenntartható fejlődés, hagyományőrzés, tradíció se szoruljanak háttérbe a modern technikai eszközök használata mellett.

2_1.jpg

3_2.jpg

4_1.jpg

5.jpg

8.jpg

7_1.jpg

 

Termékeik között megtalálhatóak a nagyobb és a marokpárnák, noteszek, hímzőkészlet és egy gyerekszobai dekorációnak beillő magasságmérő is. Különlegességük a designban rejlik. 

notesz.png

Nóra, a DESIGNIZMUS® (www.designizmus.hu) kreatívjaként számos grafikát készített már, a tervezés a lételeme. Kézzel, egy noteszbe rajzolja a kollekció figuráit - az így született tervek közül kiválasztják azt, ami számukra a legjobban tetszik, belefér az adott koncepcióba, egyedi, de mégis részét képezi az egész kollekciónak. Ezután vektorizálják számítógépen a kézi rajzokat, és jöhet a játék a színekkel, árnyalatokkal.

Egy kreatív ember mellé – ahhoz, hogy működő, életképes vállalkozás jöhessen létre –  mindig kell egy reálisan gondolkozó személy. Ő Gyuri, a férj. Amikor megszületik egy-egy termék, ő fotózza be őket és Nóra retusálja a képeket. Ő programoz, tervez és számol. Nóra alkot és rajzol. Együtt gondolkoznak, egyet gondolnak.

1_1.jpg

Nem titok az sem, hogy mindez valószínűleg nem jött volna létre Borka lányuk születése nélkül. Elsősorban neki szerettek volna egyedi, kézzel készült játékokat készíteni, de az örömét látva arra gondoltak, hogy szeretnének örömet szerezni más gyerekeknek is. Számukra fontos, hogy a kézművesség ne szoruljon háttérbe a mai modern eszközök használata mellett sem. Minden kézzel készített alkotás fejleszti a gyerekeket, segít formálni az ízlésüket és megőrizni a hagyományokat. 

>>> Ha megtetszett a debaba KRAFT, akkor a friss információkért kövesd a Facebookon. <<<