5 ötletes felszerelés babáknak (és mamáknak)

5 ötletes felszerelés babáknak (és mamáknak)

2016. nov 21.

Szeretem, ha egy terméket tényleg az igény és a tapasztalat hív életre, ráadásul még kreatív is.

nyito_1.jpg

Előfordult már veletek, hogy egy terméket meglátva a homlokotokra csaptatok és szinte felkiáltottatok, hogy ezt miért nem én találtam ki? Most néhány olyan dolgot válogattam össze, aminél az az érzésem volt, hogy tényleg a valós szülői igényeknek akar megfelelni, ugyanakkor nagyon ötletes, sőt akár innovatív is. 

1. Babakocsi kar

Két babakocsink van, az egyik vidéken a nagyszülőknél, a másik pedig itthon. A könnyű vázast valóban könnyű emelgetni, viszont mivel két külön álló karja van, így nehéz fél kézzel irányítani. Sőt, lehetetlen. Ha telefonálok, csetelek vagy fognom kell az esernyőt, akkor előbb-utóbb biztos meg kell állnom picit, mert irányíthatatlan a babakocsi. Erre jelent megoldást a Dooky kiegészítője, ami egyfajta hidat képet a két kar között, így egy kézzel is tolható a járgány. 

dookybar.jpg

2. Univerzális napfényvédő takaró

Nyáron imádtam ezt a kis kiegészítőt, olyan mint egy cuki roló. Ez is a Dooky nevéhez kötődik és Baby Innovation Award-ra jelölték, nem véletlenül. Nem kell textilpelenkával takargatni a babakocsit, ha süt a nap, hanem villámgyorsan felhelyezhető a kis takaró, ráadásul állítható a hossza. 

dookysun.jpg

3. Kényeztető karpárna

Azt szeretem a Monello termékeiben, hogy mindig a praktikusságot veszik alapul és apróbb dolgokkal igyekeznek kényelmesebbé, kellemesebbé tenni a babák és a mamák életét. Ilyen az egyik újdonság, a karpárna, ami lényegében a textilpelenka szerepét veszi át szoptatásnál, cumiztatásnál. A két vége egymáshoz van erősítve, így gyorsan fel lehet húzni és a baba feje nem izzad oda a mama karjához. 

monello.png

4. Kézmelegítő telefontartóval

Tavaly télen majd lefagyott a kezem babakocsi tologatás közben, főleg mivel leginkább ilyenkor volt időm emailt írni a telefonomon. Rengetegszer gondoltam ilyenkor arra, hogy milyen jól jönne egy hatalmas kesztyű a babakocsin, ami melegen tartja a kezeimet és tudom a telefonomat nyomkodni. Nos, a Skip Hop valami hasonlót alkotott. Melegít is és a telefont is láthatom, védi a havazástól és még nyomkodni is lehet (bár ehhez elő kell húzni a kezet). Menő!

muff.jpg

5. Repülős kanál

Firenzében vettem egy ilyen kanalat a Baby Bottega nevű boltban, és őszintén megmondom, akkor azt gondoltam, ez valójában nem lesz jó semmire. De mégis megvettem, mert aranyos ötletnek találtam... Aztán kiderült, hogy működik! Az én "fényevő" kisfiam szinte bármennyit képes enni, ha a repülő viszi a szájába az ételt. Imádom!

donkey-products-baby-spoon-airplane-knatter.jpg

Természetesen a sor még nagyon hosszan folytatható, ez csak néhány olyan dolog, ami így hétfő este az eszembe jutott :) Ha van kedvetek, írjátok meg, hogy Ti milyen ötletes babafelszereléssel találkoztatok!