Környezettudatos zuhanyra váltottam

Környezettudatos zuhanyra váltottam

2016. nov 19.

Ide illik a mondás, hogy sok kicsi (csepp) sokra megy!

img_6969.JPG

Az utóbbi időszakban felértékelődött számomra a zuhany alatt eltöltött néhány perc, mert Dávid nem sok időt hagy egy nyugodt relaxálós fürdésre. Néhány hete a Hansgrohe innovatív kézi zuhanyra cseréltem le a korábbi egyszerű verziót, és rájöttem, hogy mennyire sokat számítanak az ilyen apróságnak tűnő dolgok. (Pontosabban mondva tudtam eddig is, de ez egy újabb bizonyíték rá.) 

A Croma Select E Multi zuhanyfej kiemelkedően nagy méretű, így ad egy pici luxus érzést a zuhanyzáshoz. Ugyanakkor rendkívül könnyű, a lekerekített design pedig modern és stílusos. A legjobb benne, hogy egyetlen gombnyomással állítható a vízsugár! Nem kell tekergetni, erőlködni, hanem egyszerűen lehet válogatni a gyengéd esőhöz hasonlító, az erősebb vízsugár vagy a masszázs fokozat között. Az arcomra a leggyengédebb verziót használom, aztán jól esik a masszírozó vízsugár, a hajamat pedig a legterebélyesebb sugárra állítva mosom. 

8dd_7096.JPG

hansgrohe3.png

A kényeztető megoldás mellett van egy környezettudatos oldala is ennek a kézizuhanynak, hiszen úgy nevezett EcoSmart termék, így akár 60 százalékkal kevesebb vizet fogyaszt, mint a hagyományos termékek – komfortveszteség nélkül. Az alacsonyabb vízfogyasztás alacsonyabb energiaszükséglettel is jár. Ez pedig kevesebb CO2-kibocsátást és egyúttal alacsonyabb költségeket is jelent.

Hogyan működik? Az okosan kitalált átfolyáskorlátozó, a speciális vízsugár és a hozzákevert levegő akár 60 százalékkal is csökkentheti a zuhanyozáshoz szükséges napi vízszükségletet. 

Bár apróságnak tűnik, úgy gondolom, hogy egy olyan világban élünk, ahol a mindennapok legnagyobb kihívása, hogy megtartsuk az egyensúlyt a kényelem és a környezettudatos fogyasztásban, és ez a zuhany egy lépés efelé. 

Ha Ti is kedvet kaptatok egy kellemes zuhanyhoz, akkor figyeljétek a blog Facebook oldalát, mert hamarosan játszunk és kisorsolok köztetek az enyémhez hasonló Hansgrohe Croma Select kézizuhanyt! :) 

img_6970.JPG