Erre készülj fel, ha a gyereked csecsemőből totyogóssá válik

Erre készülj fel, ha a gyereked csecsemőből totyogóssá válik

2016. nov 16.

Ezt a bejegyzést küldöm az egyik kedves barátnőmnek :)

8dd_6826.JPG

A minap az egyik barátnőmmel beszélgettem telefonon. Néhány hónapos kisfia még ott marad, ahova leteszi és vidáman gőgicsélt a telefonba. Eközben én tíz kilót fogytam, mire Dávidot sikerült felöltöztetnem a közösnek tervezett sétára. Kért egy pár tanácsot, beszélgettünk arról, ez meg az hogy volt nálunk és megerősítettem benne, hogy használja ki ezt az időszakot, mert ha járni kezd a gyerek, az tényleg kemény lesz. Persze én utáltam, ha valaki ezt mondta nekem :) 

Tehát erre számíthatsz hamarosan: 

1. Felejtsd el, hogy reggel melegen iszod a kávét. A fele tuti az öledben landol, a másik felét pedig tizenkét részletben iszod meg. 

2. Jó ideig nem leszel egyedül a wc-n. 

3. És a magányos zuhanyzásoktól is elbúcsúzhatsz (a kádban fürdőzgetést pedig nem is említem). 

4. Cserébe megtanulsz mondókákat dalolva, villámgyorsan kipakolni a mosógépből, a mosogatógépből, mosogatni és törölgetni. A porszívózás egy vidám közös programmá növi ki magát. Mindig lesz segítséged a sepregetésben és a felmosásban. 

5. Rájössz, hogy csak az a tárgy van biztonságban, ami a fejed feletti magasságban helyezkedik el. 

6. Megtanulod, hogy a kulcscsomódnak pont jó rejtekhely a szennyes tartó, a mobilodnak pedig a zoknis fiók. Csak a kádban ne hagyj egy csepp vizet sem... 

7. Az idillt néha olyan gondolatok zavarják meg, hogy "miért nem megy a mosógép, pedig nemrég indítottam el?"

8. Ha csend van a szobában, az mindig gyanús! Érdemes futni. 

9. A napi szókincsed egészen kevés elemből áll: "Ne vedd le! Azt tedd le! Ne dobáld! Nem szabad! Ne üsd! Ne rázd! Ne fuss! Oda ne mássz fel!"

10. A kukába szánt teli szemeteszsák különleges védelmet igénylő, igen nagy odafigyelést érdemlő dologgá lép elő az életedben. 

11. Minden kábel, minden vezeték jó alapja egy kis kötélhúzásnak: ő az egyik végét tépi, te a másikat. 

12. Már nem lepődsz meg, amikor a kedvenc nadrágod zsebéből egy félig megrágott kiflit húzol elő, az ágyból pedig egy zenélő játékot. 

13. A kedvenc magazinjaidat csak apró darabokra szaggatva olvashatod.

14. Mire feladod rá a pelenkát, már a lakás másik végében van. Mire ráadod a pólót, már levette a pelenkát. Mire ráadod a zoknit, felvett egy sapkát. Mire elindultok, megváltásnak érzed azt a két órát, amit sétával tölthetsz. 

És ha mindezek után este végre kissé elcsigázottan, kimerülten lefekszel az ágyba, akkor hirtelen beugrik, hogy "Elfelejtettem kiteregetni a ruhákat". 

Hajrá :-*