Így tanulhatsz meg rendet tartani otthon

Így tanulhatsz meg rendet tartani otthon

2016. nov 10.

Szeretnél otthon rendet tartani, de mindig elcsúszik valamin a dolog? Ezt a könyvet érdemes beszerezni!

8dd_7106_1.JPG

Nem először foglalkozom itt a blogon a rendrakás és a tárolás témakörével (és nem is utoljára). Most egy olyan könyvet szeretnék bemutatni nektek, ami tele van hasznos és nagyon részletes útmutatóval, hogyan lehet rendet rakni és azt megtartani az otthonunkban, de ami a legjobb benne, hogy a könyv végén van néhány praktikus táblázat és lista a rend megtervezéséhez.

A rendrakás nem arról szól, hogy mindent, ami elől van bedobáljuk egy szekrénybe vagy egy tároló dobozba és azzal el van intézve. Geralin Thomas hivatásszerűen űzi a rendrakást, bizony vannak emberek, akik fizetnek azért, hogy jöjjön valaki hozzájuk, aki segít rendet tenni. Szerencsére tapasztalatait könyv formájában is megosztotta. 

A rendezett otthon legfontosabb titka, hogy mindennek meg van benne a helye. Ehhez pedig arra van szükség, hogy első lépésként megváljunk a felesleges tárgyaktól. A könyv kicsit megfejti, hogy miért ragaszkodunk sokszor felesleges dolgokhoz, miért gyűjtögetünk és halmozunk fel annyi mindent otthonunkban. Ha viszont ezzel tisztába kerültünk, akkor el lehet kezdeni rangsorolni és megválni a kacatoktól

A kacatmentes otthon nyugodtabb, békésebb, pihentetőbb, egészségesebb és biztonságosabb. 

8dd_7105.JPG

Ha ezzel megvagyunk, akkor a könyv segítségével végighaladhatunk minden egyes helyiségen és hasznos praktikákat tudhatunk meg a tárolásról, rendezettségről. Nagy otthonnal rendelkezők előnyben, mert én például nem tudok mihez kezdeni az olyan ötletekkel, mint például hogy milyen esernyőtartót vagy csizmaszárítót vegyek az előszobába, hiszen szinte nincs is előszobánk :) 

A könyv rendkívüli aprólékossággal magyarázza el, hogy mit hogyan csináljunk és ez nagy előny annak, aki először fog bele ilyenbe. Sok szép, amolyan Pinterestre illő fotóval illusztrálja a szerző mondanivalóját, ezekből rengeteg ötletet merítettem olvasás közben!

Külön érdekesség, hogy nem csak a szobák rendben tartásában segít, hanem a bőröndbe pakolás, sőt az emailek rendszerezése is külön oldalakat kapott. 

Ha kész vagyunk a renddel, akkor sem dőlhetünk hátra, hiszen azt meg is kell tartani. Rohanunk egész nap, idegesek vagyunk a munka vagy a megélhetés miatt, és eközben hajlamos az ember megfeledkezni az otthoni feladatairól. Ehhez van szükség rendszerességre!

8dd_7084.JPG

A könyv olvasása közben rájöttem, hogy én ösztönösen így csinálok sok mindent, például a dolgozó asztalom az úgy nevezett admin állomás, ahol összefutnak a kiadások, a számlák, a kuponok és a tennivalók. Ahogy azt már említettem, a könyv végén nagyon hasznos listákat és táblázatokat kapunk, például a rendezett gardróbhoz vagy az utazáshoz szükséges felszerelésről. 

Ha hasznosnak találjátok a Rend a lelke mindennek! című könyvet, akkor rendeljétek meg a Bioenergetic Kiadó oldalán!