Otthoni zenehallgatás stílusosan

Otthoni zenehallgatás stílusosan

2016. okt 27.

Két igazán különleges hangszórót teszteltem, az egyik azóta is hiányzik :)

beoplay01.JPG

Nemrég lehetőségem nyílt rá, hogy néhány hétig teszteljem a BEO PLAY egy-egy bluetooth-os hordozható hangszóróját. Dáviddal nagyon sok zenét hallgatunk napközben, általában folytamatosan szól valami dal a telefonomról vagy a laptopról. A BeoPlay A2 és a Beolit 15 minőségi változást hozott a napjainkba. Egyszerűen, vezeték nélkül össze tudtam kapcsolódni a hangszóróval és máris tökéletes hangzással szólt a spotify :) Ráadásul nagyon stílusos darabokról van szó, úgyhogy még a lakás kiegészítőjeként is öröm volt rájuk nézni. 

Ismerjétek meg, a végén pedig azt is elárulom, hogy melyik volt a kedvencem!

BeoPlay A2

Mit érdemes tudni róla?

Mozgathatóságra tervezte a dán Cecile Manz, könnyen lehet ide-oda pakolni a bőrpántnál fogva. Mindössze 1,1 kilót nyom. 360 fokban szól, egyszerűen nem lehet rosszul elhelyezni. 24 órán át képes töltés nélkül működni. 

Két színben érhető el: szürke és zöldben, bőr pántokkal, illetve egy speciális kiadása megtalálható szürke-pezsgő, illetve óceán kék színekben. 4.0 Bluetooth technológiát használ és akár 8-an is kapcsolódhatnak egyszerre, tehát egy egész csapat tolhatja rá a zenét. 

beoplay00.JPG

beoplay03.JPG

beoplay04.JPG

Az én tapasztalatom

Kicsit olyan mint egy retro rádió. A kialakítása miatt szinte adja magát, hogy az ember mindig oda tegye át, ahol épp járkál a lakásban. Pehelykönnyű, viszont hihetetlen jó hangzása van. 

Többször volt, hogy a könyvespolcra tettem fel, ahol rengeteg könyv és tároló vette körbe, de ez semmit se rontott a teljesítményén. Kis helyen elfér, de ezt nem akarja rejtegetni az ember, inkább folyton nézegetné. 

Laza stílusú, de a bőr pántoktól elegáns kiegészítést kap, könnyű megfogni, ugyanakkor stabilan áll az oldalán. 

beoplay02.JPG

Beolit 15

Mit érdemes tudni róla?

Ezt a hangszórót szintén a dán designer, Cecile Manz tervezte. 2,7 kilót nyom és 5 színben érhető el: egy természetes szürkés árnyalatban, fekete, kék, rózsaszín és pezsgő színben. Alumínium, műanyag, gumi és bőr alkotja. Akár 24 órán át képes töltés nélkül működni. Igazi szupererővel szól, erőműként is jellemzik. Bluetooth 4.0 gondoskodik a vezeték nélküli összeköttetésről, de 3,5mm-es Jack és mini USB is található rajta. 

beolit01.JPG

Az én tapasztalatom

A másik után ez egy picit monstrum szerkezet, elég nehéz és széles. Van hely igénye, ahova leteszi az ember, ott marad. Ezzel a rózsaszín árnyalattal elég csajos, de jó értelemben. Elegáns és minőségi, egy komód tetején például csodálatos dekoráció.  

Természetesen minden hozzánk látogató barátnőmnek azonnal feltűnt és elsőre nem is feltételezték, hogy milyen tökéletes hangzása van... 

beolit02.JPG

beolit03.JPG

beolit03a.JPG

Asszem már sejthetitek, hogy a BeoPlay A2 az, amibe már az első napon beleszerettem. Fájó szívvel adtam vissza :)