Újjászületik a babaszoba

Újjászületik a babaszoba

2016. okt 19.

Napok óta tervezgetek és gyűjtöm az ötleteket, amit most nektek is megmutatok. 

design_1.jpg

Amikor Dávid születése előtt megterveztük a babaszobát, - pontosabban a hálószobánk részét képező kis sarkot - akkor ez csupán egy volt a rengeteg teendő közül. Orvoshoz és szülésfelkészítőre rohangáltunk, vettünk egy csomó dolgot, amiről fogalmunk sem volt, hogy valóban jók lesznek-e, és igyekeztünk fejben is készen állni a szülői feladatokra. Törekedtünk arra, hogy a babasaroknak legyen egy egyedi hangulata, amit tényleg nagy szeretettel és örömmel terveztünk meg, majd rendeztünk be, de tudtuk, hogy ez most csak egy rövid időre szól. 

Mivel pici lakásunkban csak néhány négyzetméter jut Dávid "szobájának", így ezt a területet nagyon ügyesen kell kihasználnunk. A design és a funkció találkozása nem egyszerű a centikkel, sokszor ugyanis tényleg csak centiken bukik el egy-egy ötlet. 

Majdnem másfél év telt el azóta, hogy berendeztük a babazugot és az igények igencsak megváltoztak időközben. Nemrég például elajándékoztam a pelenkázót, mert mostanában futás közben cserélek pelenkát rajta :) A helye felszabadult, viszont egy tárolóval kevesebb van. 

A rácsos ágyát igazán sosem szerettük meg, de akkor ez egy olcsó és optimális választásnak tűnt. Azt terveztük, hogy átfestjük fehérre, amire végül nem került sor, hiszen nyilván ezer más dolgunk volt. Plusz a gyakorlatban kiderült, hogy nem is túl masszív darab... 

Tehát kezdődhet a babasarok ráncfelvarrása egy nagyszabású átalakítás keretében! Imádom rendezgetni, áttervezni ezt a pár négyzetmétert, úgyhogy most sem esett nehezemre :)

bellamy_polyvore.png

Ezt a hangulatot szeretném megteremteni nálunk! A domináns színek kizárólag a szürke és a fehér lesznek, amit egy kis kék vagy menta tesz majd izgalmasabbá. No meg könyvek és játékok a polcokon! Minták területén maradunk a csillagoknál, nem igazán szeretnék valami mást belekeverni.

Letisztult vonalvezetésű, egyszerű, de mégis kicsit elegáns, klasszikus bútorokat kerestem. Olyanokat, amelyek éppúgy megállják a helyüket egy egyéves szobájában, mint később, ha Dávid már idősebb lesz. 

bellamy_bolt_1.png

Múlt héten személyesen is megnéztem a Bellamy lengyel márka szépséges bútorait. Ezek tökéletesen megjelenítik azt a stílust, amit én keresek. Bár a menta színű ágyat túlzásnak érezném ebbe a pici szobába, imádom és szuper választásnak tartom egy tágasabb térbe. A színén kívül még különlegesebbé teszi, hogy a közepén lévő kis keretbe bármilyen feliratot lehet rendelni, akár a baba nevét is. 

img_6272_1.JPG

Az irány most már egyértelmű, már csak a kivitelezés van hátra. Mindenesetre azt, hogy pontosan mire jutottam a tervezgetés végén majd egy következő bejegyzésben mutatom meg nektek, ha már elkészült a megújult babasarok! :)