Először festettem bútort

Először festettem bútort

2016. okt 09.

Az asztal átfestése könnyebben és gyorsabban ment, mint gondoltam. 

8dd_6829.JPG

A barna asztalka lassan két éve állt egy ajtó mögé száműzve, mindenféle babaholmikkal megpakolva. Bár a lapja rossz állapotú, szép volt, de valamiért mégsem éreztem úgy, hogy a lakásunkba illik. Mivel régóta ki akartam már próbálni a bútorfestést, így arra jutottam, hogy ez lesz a "tesztalany". 

asztal1.png

A festéshez az Annie Sloan  Chalk Paintet választottam, ami egy igencsak felkapott márka. Most már tudom, hogy miért... Rendkívül könnyű vele festeni, egyszerűen nem lehet hibázni. A bútort egy alapos tisztításon kívül nem kell előkészíteni, alapozni a festéshez, a Chalk Paint nagyon jól fed, tökéletesen elterül és hamar szárad. A végén nem látszanak az ecsetvonások nyomai. Ráadásul szerintem kellemetlen szaga sincs, ami egy kisgyerek mellett nagy előny. 

Mindössze két estét szántam rá, és csak 1-1 órára volt szükség. Első este lefestettem az asztalt, második este pedig kicsit javítottam, ahol úgy éreztem, nem stimmel valami, majd pedig világos wax-szal tettem fel az i-re a pontot. 

Elsőre nem mertem bevállalni semmilyen különlegesebb technikát, hanyagoltam például a koptatott hatást vagy a rusztikus kinézetet. Nem törekedtem tökéletességre, viszont a végeredménnyel nagyon elégedett vagyok. 

Most már kiemelt helyre került az immár fehér asztalka és igazán fontos eleme lett a babasaroknak. 

8dd_6819.JPG

>>> Az Annie Sloan festékeket Magyarországon a Nemiskacat forgalmazza <<<