Lucca megér egy utazást

Lucca megér egy utazást

2016. okt 04.

Ha Toszkánában jártok, akkor Luccat szerintem ne hagyjátok ki!

dsc_7277.JPG

Szeptember elején tíz napos toszkán túrára indultunk. A Garda-tó környéke kellemes volt, Firenze magával ragadó, de Lucca felejthetetlen. Miután hazaértünk azonnal azt kezdtük el tervezgetni, hogy mikor megyünk vissza újra. Természetesen egy hely mindenkinek mást jelent. Mások az élmények, mások a benyomások, azonban vannak dolgok, amiket talán mindenki hasonlóan él meg. 

Én itt találtam meg azt az egyensúlyt, amire szükségem van.

Lucca egyrészről egy kisváros, ahol vidékies nyugalom van. A városfalon belül nem igazán jellemző az autóforgalom, az emberek sétálnak vagy biciklivel járnak, kényelmesen üldögélnek a kávézók előtt és szinte mindenki ismer mindenkit. Ugyanakkor elég nagy város ahhoz, hogy nyüzsögjön a turistáktól, forgalmas bevásárló utcáin a legmenőbb márkák üzletei váltogatják egymást, a fiatalok éjszaka is a pizzériák teraszán üldögélnek és minden megtalálható benne, amitől egy olyan megrögzött városlakó, mint én nem érzi úgy magát, hogy megállt körülötte a világ. 

dsc_7286.JPG

img_5659.JPG

dsc_7276.JPG

dsc_7288.JPG

img_5789.JPG

Úgy éreztem, hogy az emberek közvetlenek (hiszen olaszok), barátságosak, energikusak és sokkal-sokkal pozitívabbak, mint itthon. A házak bár régiek, mégis nagyon takarosak a sok virágnak, növénynek, függönynek és látványos terasznak köszönhetően. Használják a várost, vele együtt léteznek és nem csak végigrohannak rajta, mint ahogy az itthon jellemző. Nem akarok egy ilyen pro-kontra összehasonlító irományba átmenni, de nem tudom megkerülni ezeket a dolgokat. 

dsc_7295.JPG

dsc_7415.JPG

dsc_7418.JPG

img_5759.JPG

dsc_7269.JPG

Négy napot töltöttünk Luccaban, ez idő alatt jártunk templomokban, megcsodáltuk a tájat az egyik toronyból, andalogtunk a városfalon, finomat ettünk éttermekben, jót kávéztunk kávézókban (csak a reggeli fogalmát nem ismerik errefelé...), vásároltunk pár szuper cuccot, részt vettünk egy helyi ünnepen és végigjártunk rengeteg-rengeteg hangulatos utcát. Az utolsó pillanatig fedeztünk fel újabb és újabb látnivalókat, és nem értünk mindennek a végére...

dsc_0332.JPG

Lucca megér egy utazást! Sőt, többet is.