Kipróbáltam egy vegetáriánus szakácskönyvet

Kipróbáltam egy vegetáriánus szakácskönyvet

2016. okt 02.

A vegetáriánus étel is lehet finom, sőt, nagyon finom!

vega01.JPG

Nem vagyok vegetáriánus, de túl nagy húsevő sem. Inkább húsmentesen szeretek táplálkozni és időről időre befalni például egy jó hamburgert, grillezett húst vagy hasonlót. Ennek ellenére sosem mélyedtem el jobban a vegetáriánus receptekben, úgyhogy nagyon örültem, amikor rátaláltam a Vegasztrománia című könyvre. Bede Anna ugyanezen a néven futó blogja évekig nagy népszerűségnek örvendett, csakúgy mint második kiadást megélt szakácskönyve. 

Miután kézhez vettem, átolvastam és kiválasztottam egy olyan receptet, ami nem túl elrugaszkodott a már megszokott ízektől, mégis újszerű, így éppen jó lesz kezdetnek. Ez lett a tagliatelle paradicsomszósszal és padlizsángolyókkal. A végeredmény tényleg finom lett, ami nálam jobban dicséri a recept kitalálóját. A legnagyobb bók pedig az, hogy a húsmentes ételeket szinte sosem kedvelő férjem is elismerően nyilatkozott róla :) 

vega02.jpg

Bár a könyv alapján a tésztát is magam készíthettem volna el, Dávid mellett erre nincs időm, úgyhogy bolti tésztát használtam. Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én csak olyan receptet szeretek megcsinálni, amiről van fotó is. Ideális ez a könyv, mert egész oldalas ínycsiklandó fotókon mutatja be az ételeket. Találhatóak benne reggelik, levesek, előételek, főételek, saláták és desszertek. A leírások lényegre törőek és érthetőek, csupa-csupa olyan recept, amelyeket könnyedén be lehet építeni a mindennapokba, az alapanyagok egyszerűen beszerezhetőek, mégis kellően különlegesek. 

Tehát ha szeretnétek húsmentes ételekkel egy kis változatosságot vinni az étkezésbe, kicsit közelebb kerülni a természethez és a természetességhez, akkor ez a könyv remek kezdet hozzá!

A Vegasztrománia a BOOOK Publishing gondozásában jelent meg.