A H&M  ikonikus állatfajokat ábrázoló gyerek kollekciója a WWF-et támogatja

A H&M ikonikus állatfajokat ábrázoló gyerek kollekciója a WWF-et támogatja

2016. sze 26.

Az emberek és a természet fenntartható jövőjének elérése érdekében egyesítette erejét a H&M és a WWF.

4126_02_srgb_300dpi.jpg

Az összefogás eredménye egy olyan gyerek kollekció lett, aminek célja, hogy a bolygónk megóvására ösztönözze az embereket a világ minden táján.

A kollekció darabjain olyan veszélyeztetett állatfajok jelennek meg, amilyen a tigris, a panda, a hópárduc és a delfin. Élőhelyeiket és fennmaradásukat a vízszennyezés mellett az éghajlatváltozás hatásai is fenyegetik. A kollekció kényelmes és könnyen hordható, biopamut alapú darabokból áll: a hosszú ujjú pulóverek, pólók, ruhák, harisnyák, nadrágok és pizsamák 92-től 170-es méretig lesznek elérhetők.

4126_04_srgb_300dpi.jpg

4126_05_srgb_300dpi.jpg

A kollekcióra jellemző semleges színek, a bézs, szürke és a törtfehér egy kis kék árnyalattal, a fajok realisztikus ábrázolását erősítik. Néhány darabon olyan inspiráló üzenetek is megjelennek, mint a “Roar for wildlife” (’Üvölts a természetért’), “Protect my habitat” (’Óvd az élőhelyemet’) vagy “Let’s go wild” (’Vaduljunk’).

A kollekció célja, hogy inspirálja a H&M vásárlóit a bolygónk védelmére, valamint az, hogy kihangsúlyozza azt a 2013 óta tartó szoros együttműködést a H&M és a WWF között, melyet további 5 évre meghosszabbítottak. A WWF-el való közös munka a fenntartható vízgazdálkodásra és az éghajlatváltozás hatásainak enyhítésére összpontosít, emellett pedig stratégiai párbeszédet kezdeményez a H&M-et és a szélesebb értelemben vett divatipart érintő fenntarthatósági kihívásokról.

4126_03_srgb_300dpi.jpg

A kollekció szeptember 29-től lesz kapható a H&M üzleteiben és online. Minden megvásárolt darab után a bevétel 10%-a a WWF veszélyeztetett fajokért folyó munkáját támogatja.