Bájos design, örömteli étkezés

Bájos design, örömteli étkezés

2016. sze 24.

Számomra a Bloomingville a dán design egyik csúcsa, a gyerekeknek készült termékeik pedig a kedvenceim az skandináv márkák közül. 

bloomingville01.JPG

Egyszer azt mondta egy anyuka barátnőm, hogy nem kell azt szégyellni, ha az "egyszerű, de praktikus" termékek mellett nagy figyelmet fordítunk a designosabb gyerekholmikra is, mert ezáltal a gyerek megismeri a szépet. Fejleszti a tárgykultúrát és a szépérzéket. 

Valahogy így vagyok most a Bloomingville termékeivel is... Biztos praktikusabb lenne egy egyszerű műanyag pohár a 14 hónaposom számára, mert szereti a földhöz csapkodni a dolgokat, én viszont inkább fogom a macis kőedény poharat, amíg iszik, és így előtte mindig közösen csodálhatjuk meg a rajta lévő sálas medvét. Tetszik neki, mutat rá és mosolyog. Talán megismeri a szépet. 

bloomingville02.JPG

A Bloomingville étkészletek nagyon vidámak, cukik, bájosak és ennek ellenére nem túlzóak. A grafikák visszafogottak és kevés, pasztell színnel párosulnak, így nem válnak tolakodóvá. Ugyanakkor a designba visz egy kis játékosságot, hogy ezek a tálkák nem a megszokott módon kerek formájúak, hanem szabálytalanok. Nem akarnak uralkodni az asztalon, a lakáson, egyszerűen csak hozzáadják a maguk értékét és ettől válnak nagyon szerethetővé. 

bloomingville03.JPG

A Bloomingville-t 2000-ben alapította Betina Stampe. Az elmúlt évek során komoly nemzetközi hírnévre tett szert a márka, Magyarországon a Kidsdream oldalán érhető el a legszélesebb választék. A nagy népszerűség ellenére az alapvető célja ugyanaz maradt: örömteli változást hozni a mindennapok tervezőinek életébe. 

>>>Ha megtetszett a Bloomingville étkészlet, akkor a tányérokat, tálkákat és poharakat megtaláljátok a Kidsdream webshopján (sok más szépség mellett).<<<