Divat a bajusz

Divat a bajusz

2016. sze 06.

Eddig fából készült praktikus és vidám gyerekszoba bútoraival és dekorációival nyűgözött le a Siller Baby & Child, a szeptemberi Pici Piacon pedig már az új textiltermékek fognak debütálni. 

sillerbaby.png

Extrán sajnálom, hogy a szeptember 11-i Pici Piac idején éppen külföldön leszek, mert így várnom kell, amíg élőben is megnézhetem a Siller Baby újdonságait. Régóta terveztem, hogy készítek egy interjút a tervezővel, Siller Balázzsal, mert a márka fotói remek fantáziáról és jó minőségről árulkodnak. Szinte ki sem tudnék emelni egyetlen kedvencet tőlük, mert imádom a szőrmés puffokat, a léghajó formájú polcot és a sátras ágyat is.

Ami késik, nem múlik! Balázs mesélt a márkáról nekem, amiről kiderült, hogy egy igazi családi vállalkozás. Mondhatni, hogy még a kisfiúk is kiveszi benne a részét, hiszen ő adja a fő inspirációt. 

siller1.jpg

Pontosan milyen újdonságokat fogtok bemutatni a Pici Piacon? A Facebookon már adtatok belőle egy kis ízelítőt.

A fő újdonságaink a kiegészítők lesznek. Párnákat, textil dekorációkat és gyerekruhákat viszünk. A fő motívumaink a felhő és a bajusz, ezek megjelennek ruhán, párnán és szőnyegen is.

bajusz_naci.jpg

felhos_pulcsi.jpg

szoba_dekor_bajusz.jpg

Ezek az új termékek egyébként kifejezetten a Pici Piacra készültek, mert szerettünk volna az eddig bútoroknál kisebb és olcsóbb terméket is magunkkal vinni a vásárra, a piac jellegéhez igazodva. De van egy romantikusabb válasz is :) A feleségem ruhatervező, imádja a textileket, így adta magát az ötlet, hogy a bútorokhoz készítsen kiegészítőket is. A korábbi bútorokhoz is ő készítette a textileket, pl. a játszósátort és a szőrmés puffokhoz a szőrmét.

Mesélj kérlek egy kicsit a márka hátteréről! Miért vágtatok bele a Siller Baby & Child-ba? 

Úgy indult a Siller Baby, hogy 2014-ben megszületett az első gyermekünk, Vince. Addig egyedi megrendelésekre gyártottunk bútorokat, természetesen a kisfiúnknak is én készítettem el a bölcsőt, a kiságyat. Arra gondoltunk, hogy csinálunk egy saját gyerekbútor kollekciót, és végül ebből született meg a Siller Baby. Természetesen a feleségem varrta hozzájuk a kiságyba az ágyneműt, fejvédőt stb. Ezeket később felvesszük a kínálatunkba.

Szóval az elejétől fogva apa fával dolgozott, anya meg varrta hozzá a textileket.

Milyen szempontokat vesztek figyelembe a tervezés és az előállítás során?

Mivel a Siller Baby termékek egyben a gyermekünk bútorai is, nem kérdés, hogy a legfontosabb dolog számunkra a biztonság és az egészség. Csak természetes anyagokkal dolgozunk, a fa kezelése is csak természetes anyagokkal történik (például lenolajjal és méhviasszal). A textilek pamutból és lenből készülnek. Azért van kivétel, mert a puffokon a szőr műszőr... A bútorok tömörfából készülnek, tartósak, értékesek, a mostani kisgyermek gyermeke is használni fogja majd!

siller2.jpg

siller4.jpg

Hogyan történik maga a tervezés?

Mivel ez egy családi vállalkozás, így a tervek aszerint születtek, hogy a kisfiúnknak éppen milyen bútorra volt szüksége. Például a traktoros kisszék azért került a kínálatba, mert a kisfiúnk kedvence a traktor. Persze emellett azért próbálunk kollekcióban gondolkodni, hogy illeszkedjenek egymáshoz a bútorok és fiús, lányos és uniszex termékek is megtalálhatóak legyenek.

traktor_kisszek.jpg

traktor_parnak.jpg

Hogyan jellemeznéd azt a stílust, amit a Siller Baby képvisel?

Még nagyon az elején tartunk a márkaépítésnek, keressük a Siller Baby arculatát, de alapvetően a modern stílus a meghatározó. A bútoraink nem csak bútorok, hanem játékok eszközei is egyben. A kedves formák, állatfigurák, puffok játékra indítják a gyerekek fantáziáját. A polc nem csak polc, hanem babaházikó. Az asztalra rajzolni lehet. A kisszéket vezetni lehet. A sátorágyikó igazi búvóhely. Egyszóval élményt ad a gyerekeknek a bútor, öröm nézni, amikor játszanak és közben felfedeznek.

Van esetleg kedvenc Siller Baby terméked?

A puffok, mert azok mindig mosolyra fakasztanak, egyszerűen személyiségük van. Egyébként a vásárlók körében is a puff a sláger.
foxi.jpg

 

Úgy tudom, hogy volt már tengerentúli megrendelésetek is. Hogyan találtak rátok?

Az Etsy-re tettünk fel pár termékünket, onnan volt egy detroiti vásárló. A szállítás majdnem annyiba került, mint a puff, de reméljük, hogy a minőség és a kedvezőbb ár miatt lesz még külföldi eladásunk.

Mik a jövőbeli terveitek?

Szeretnénk ismertebbé tenni a márkát, a minőségi gyerekbútorokat képviselve. Szeretnénk kibővíteni a termékkínálatot a bútorok terén és egyéb termékekkel is, de szintén csak saját gyártású újdonságokkal. 

szoba_dekor.jpg

>>>Ha Ti is kíváncsiak vagytok az újdonságokra, akkor kövessétek a Siller Baby-t a Facebookon, nézzetek körbe a webshopon, és keressétek a szeptember 11-i Pici Piacon! <<<