5 tanács, hogy túléljétek a hozzátáplálást

5 tanács, hogy túléljétek a hozzátáplálást

2016. aug 31.

Hosszú volt az út ideáig, kicsit rögös, de végre elmondhatom: eszik a gyerek! :)

hami00.JPG

Korábban írtam nektek arról, hogy a hozzátáplálás nem indult olyan egyszerűen, mint ahogy azt elképzeltem. Azt gondoltam, hogy vidáman falatozunk majd, ehelyett Dávid leginkább csak tiltakozott minden falat ellen. 13 hónapos múlt, és már foggal tépi a kenyérhéját, kanállal eszegeti a pépeket, harapja a húst és gyümölcsöt majszol a babakocsiban. Szépen hangzik igaz? A valóságban egyetlen dologra van most szükségem az etetések során, ez pedig a türelem. Mert bizony az én egyévesem nem kis angyal módjára eszik, úgyhogy most jöjjön 5 jó tanács azoknak, akik hasonló cipőben járnak :)

1. Fogadd el, hogy az étel fele a hajában végzi! Én már csak legyintek, amikor belenyúl kézzel a főzelékbe, majd a hajába keni, hogy tiszta legyen a keze. Láttam olyat, aki sapkát húz a gyerekre evés közben. Én inkább tartok egy rongyot magam mellett, hogy még időben mentsem, ami menthető. 

2. Soha ne sürgesd az evéssel, hanem készülj fel, hogy jó sokáig tart egy ebéd, nagyon-nagyon sokáig! Ma rizs is szerepelt a menün. Először kanállal próbálta a szájába juttatni, de már az komoly kihívás volt, hogy a rizs szemek a kanálon maradjanak. Ha odaért az arcához, a fele az orrán landolt, a másik része a szájában, majd módszeresen kiköpte a földre. Ezután taktikát váltott és inkább kézzel kezdte el enni a rizst. Szemenként! 30 percbe biztos beletelt, hogy ezt megunja, utána pedig újabb félórát takarítottam... 

3. Mentsd, ami menthető, de mondj le a tiszta kanapéról! Nálunk most egy lepedő "díszíti" a kanapét, ezzel védem a kis kezek lenyomatától. Ugye ti is azt hittétek, hogy a kekszet nem lehet szétkenni? De lehet! 

4. Vegyél óriásoknak méretezett előkét! Amikor megvettem a Sebra design előkét, picit morogtam magamban, hogy miért csinálták ezt akkorára, hogy a gyerek bokájáig leér. Most már tudom, és ezúton is köszönetet mondok a tervezőnek. 

5. Egyetek együtt, így Te sem maradsz éhen, ő pedig hamar eltanulja, hogyan kell ezt csinálni! 

hami.JPG

Örömteli hozzátáplálást kívánok! :)