Arcápolás három lépésben

Arcápolás három lépésben

2016. aug 28.

Érdekes belegondolnom abba, hogy míg fiatalon erősen sminkeltem magam, de magára a bőrápolásra nem sok figyelmet fordítottam, addig mostanra fordult a kocka.

clinique01.JPG

Harmincegy éves koromra kevesebb rajtam a smink, a fürdőszobai polcom viszont mindig tele van arckrémekkel. Igyekszem nagyon odafigyelni az arcbőrömre és ehhez a legjobb termékeket veszem meg (hiszen a minőség a lényeg, nem a mennyiség). Mostanra megtanultam, hogy a sminkelésnél sokkal fontosabb lépés a smink megfelelő eltávolítása és az arcbőr hidratálása. 

Mégis valahogy soha nem horgonyoztam le egy termék mellett, hanem ha valami elfogyott, akkor utána inkább kipróbáltam valami mást. Mostanra meg kéne állapodnom.

clinique02.JPG

Szerencsére nemrég lehetőségem nyílt bekapcsolódni a Clinique kampányába, és a Westendben található üzletükben részt vehettem a bőrdiagnosztikán. Ennek az volt a lényege, hogy néhány olyan kérdést kellett megválaszolnom, amit egy bőrgyógyász is feltenne ahhoz, hogy megállapítsa a bőröm típusát és az alapvető problémákat. 

Megállapítottuk, hogy normál bőrtípusom van, de néha T-vonalban száraz, és kezelnem kell az apró pattanásokat is. Így egy három termékből álló csomaggal tértem haza, amelyet naponta kétszer, reggel és este kell használnom. 

A Clinique 3 Step Intro Kit 2-es típusú csomagjában van egy folyékony állagú szappan, amivel a smink eltávolítása után szoktam lemosni az arcom. A második lépés egy tonik, amely az elhalt hámsejteket távolítja el és felkészíti a bőrt a hidratálásra. Végül következik a hidratálás. Ebből a krémből elég néhány csepp, mert nagyon intenzív. 

clinique03.JPG

Már az első használat után azt éreztem, hogy az arcbőröm egész nap hidratáltabb, fényesebb és simább, mint korábban. A rendszeres tisztítástól másfél hónap után mostanra kevésbé tűnik fáradtnak az arcom, ami nagy szó egy 12 hónapos gyerek anyukájaként :) Sokkal élettel telibb, a piros foltok eltűntek, a pórusaim pedig kisebbek lettek. 

Engem annyira meggyőzött, hogy ezeket a terméket nem cserélem le, ha elfogy. 

Ha kedvetek van, akkor Ti is bekapcsolódhattok a Clinique 3 lépés programjába. Szerintem érdemes személyesen érdeklődni valamelyik üzletükben.