Utazás, jegyzetek, tervek

Utazás, jegyzetek, tervek

2016. aug 13.

Végre megtaláltam a tökéletes funkciót ennek a gyönyörű notesznek!

jegyzet01.JPG

Már jó ideje megvan ez a NUUNA bőrborítású noteszem, de eddig inkább csak nézegettem. Annyira szép, hogy nem akartam felesleges dolgokkal telefirkálni, hanem inkább kivártam, hogy megtalálja a funkcióját. Eljött ez a pillanat! Ha minden jól megy, akkor szeptemberben Toszkánába utazunk, úgyhogy lázas tervezgetésbe kezdtem. 

Minden külföldi utazás előtt utánaolvasok az adott helynek az interneten, van pár kedvenc utazós blogom (például a World of Wanderlust), és információkat, ötleteket gyűjtök. Sőt, most először még könyveket is vettem. Ezek alapján felírom, hogy milyen éttermet érdemes kipróbálni, hol élt valamelyik ismert író, merre forgatták valamelyik klasszikus filmet vagy hol van egy jó park... aztán persze arra visz a lábunk, amit a szívünk diktál, mindenesetre olyan jól esik gondolatban már ott lenni. 

jegyzet03.JPG

Ezt a fekete-fehér csíkos füzetet a Fiókban szemeltem ki, amiről nemrég a blogon is írtam. A NUUNA jegyzetfüzetek tényleg olyan tárgyak, amibe vagy azonnal beleszeret az ember, vagy sosem fogja megérteni, hogy mások miért rajonganak érte. Én az első csoporthoz tartozom. A puha bőrborításnak már az érintése sem hétköznapi, ráadásul nagyon strapabíró és könnyen tisztítható. Külön szeretem benne, hogy a csíkok az oldalán is folytatódnak. 

jegyzet02.JPG

Könnyen síkra nyitható, nem kell nyomkodni, hajtogatni, ugyanakkor nem törik meg a lapozgatástól. A lapok olyan vastagok, hogy a jegyzet nem üt át egyik oldalról a másikra. A papír pedig pöttyözött, így nem lesz ferde az iromány, de így rajzokat is lehet készíteni. 

Egyébként a NUUNA 2016-ban elnyerte az egyik legnagyobb elismerésnek számító Red Dot Design Award-ot. Nem véletlenül!

nuuna01.jpg

nuuna0.jpg

nuuna02.jpg

nuuna03.jpg

nuuna04.jpg

nuuna05.jpg

Ha megtetszett, akkor személyesen is megnézheted őket a Fiók budai üzletében.