Esőnapi autóverseny törés nélkül

Esőnapi autóverseny törés nélkül

2016. aug 06.

Mostanában többször előfordult, hogy az egész napos eső miatt a lakásba kényszerültünk, ami nem mindig könnyű feladat egy egyévessel. 

btoys01.JPG

Dávid eléggé eleven gyerek. Egész nap pörög, nehéz lekötni, bár a két-három órás "bulit" legalább nagy alvásokkal töri meg. Nemrég múlt egyéves és még nem igazán tudom hosszabban lekötni a figyelmét játékokkal. Kedvenc játéka a műanyag cipőkanál, amivel járkál körbe a lakásban és mindenen dobol egy kicsit... A napot muszáj egy nagy sétával teljessé tennünk, mert ilyenkor vezeti le az energiái egy részét és pihen egy kicsit (nem mellesleg én is). 

Szóval amikor kint egész nap esik az eső, akkor egy picit megváltozik a megszokott rutin és a séta helyett újabb és újabb játékokat kell kieszelnem. Ez egyébként nem olyan bonyolult feladat, csak egy kis kreativitásra van szükség, hiszen neki még az is jó szórakozás, ha velem együtt bepakolhatja a mosógépet, majd a végén kirángathatja a tiszta ruhákat (nyilván a földre, de ez már részletkérdés). 

Legutóbb azonban olyan játékot játszottunk hosszasan, amit eddig nem: autóversenyeztünk. 

btoys02.JPG

A férjemmel az első pillanattól kedveljük a B. Toys autókat, mert nagyon jó tapintású puha műanyagból készültek, masszívak, halkan csilingelnek és sípolnak, ráadásul szuper a design. Erről a márkáról korábban már írtam nektek ITT részletesebben, és bár mi hamar letettük mellette voksunkat, Dávidnak kellett egy kis idő, hogy megtanulja, hogyan működnek az autók. 

Hátra kell őket húzni, majd elengedni és ekkor villámgyors száguldásba kezdenek. A játék részeként volt, amikor gyorsulási versenyt, majd ütközőset játszottunk, végül pedig egymásnak passzolgattuk őket, mint egy labdát. Ahogy látjátok, nem valami matchbox méretű apróságról van szó, jól meg lehet ragadni őket még az ügyetlen babakéznek is, ráadásul nem törnek és nem okoznak sérülést, mert tényleg nagyon puhák. 

btoys03.JPG

Egyébként nem csak ezeket szereztük be a B. Toys-tól, hanem egy ál-kulcsot is. A babák nagy része oda van a kulcscsomókért, Dávid is ordít, amikor bemegyünk az ajtón, hogy adjam oda neki a kulcsomat. Nem szívesen teszem ezt, de most már félrevezetően előkapom ilyenkor ezt a játék kulcscsomót és azzal játszik egy darabig. Van rajta 4 rozsdamentes acélkulcs, illetve egy slusszkulcs, ami gombnyomásra világít és autóindítást imitáló hangokat ad ki. Remek ötlet!

btoys04.JPG

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Ha neked is megtetszett a B.Toys, akkor ITT keresd meg a hozzád legközelebb eső boltot, Facebookon pedig ITT tudod követni!