Bűbájosan egyedi játékok mesterei

Bűbájosan egyedi játékok mesterei

2016. júl 22.

A B.Toys kicsit más, mint amilyen játékokat eddig megszokhattunk. Igazi hiánypótló, én azonnal beleszerettem. 

btoys01.png

Mostanában villámgyors kisautók száguldanak nálunk a lakásban. Egy tigris versenyez a taxival, a virágos rétbe pedig villámok rohannak. A B.Toys kisautóiról hamarosan még többet írok nektek, most azonban szeretném bemutatni ezt az elbűvölő márkát, mert tényleg megérdemli, hogy megismerjétek.

btoys02.JPG

"A dizájnt nem matematikai pontossággal tervezzük. A külsőt, a funkciót és az általa keltett érzelmeket a bennünket körülvevő világ inspirálja: gyermekeink tekintete, álmaink, gyermekkori emlékképek, utazások, egy perui textil darab, egy new englandi fa levele, egy csodás szappan… élmények, melyeket játékokba szövünk." - vallja a márka. 

Ezek a játékok arra ösztönzik a gyerekeket, hogy legyenek önmaguk, merjenek gondolkozni, eltérni az megszokottól, örülni és nyitottnak lenni a világra. Mindegy, hogy milyen az egyéniségük, vadak vagy inkább visszahúzódóak, a lényeg az, hogy kedvesek és szabadok legyenek, egyszerűen legyenek azok, akik! A mai világban ez egy rendkívül fontos üzenet a számomra, és minden erőnkkel ezt próbáljuk Dávidnak átadni. 

btoys03.jpg

btoys03a.jpg

Mit jelent mindez a gyakorlatban? Már a játékok csomagolása olyan különleges, stílusos és barátságos volt, hogy fájó szívvel dobtam ki a kukába. Az külön jó pont, hogy csak újrahasznosított anyagokat használnak, a festékek szója alapúak, a lakkok vizes bázisúak és a műanyagok is a legjobban újrahasznosítható 1-es jelzésű kategóriába tartoznak. Nagyon fontos a márka számára a környezettudatosság és erre biztatják a gyerekeket is. 

btoys15.jpg

Szerintem elsőre feltűnik, hogy milyen különleges színpárosítással dolgoznak a készítők: lila, narancssárga, kék és sárga. Talán ezek a színek tűnnek fel leggyakrabban a B. Toys játékokon, tehát nagyon szabadon értelmezik a játékok színeit. Éppen ezért a játékok többsége nem is tipikusan fiús vagy lányos. Ez is azt sugallja a számomra, hogy nem az a lényeg, hogy milyen nemű vagy, hanem az, hogy ki vagy.

A felhasznált anyagok közt egyébként a műanyagon kívül sok szövettel és fával lehet találkozni.  

btoys01a.png

Újszülött kortól 6 éves korig találhatunk játékokat, bár van néhány 4-10 éveseknek szánt darab is. Hazánkban egyelőre nem érhető el minden játék a márka katalógusából, de most is nagyon széles a kínálat és folyamatosan bővül, úgyhogy érdemes figyelemmel követni

A kisbabák számára válogathatunk az érzékeik fejlődését segítő csörgő labdák, forgó, guruló vagy épp tükrös játékok között. Míg a nagyobbak elmerülhetnek a mágneses rajztábla, a betűtanító telefon, a homokozó játékok vagy például az építők világában. 

btoys18_1.jpg

btoys05.jpg

btoys06.jpg

btoys07.jpg

btoys08.jpg

Ha neked is megtetszett a B.Toys, akkor ITT keresd meg a hozzád legközelebb eső boltot, Facebookon pedig ITT tudjátok követni!