Alternatív papírbolt Budán

Alternatív papírbolt Budán

2016. júl 20.

Tudjátok, milyen egy alternatív papírbolt? Olyan, ahol nagyon hosszasan el lehet időzni. Megmutatom, miért!

fiok01.JPG

Gyerekkorom óta rajongok a papírboltokért. Van bennük valami megnyugtató, ugyanakkor inspiráló. Gyakran spontán betérek egy papírboltba csak azért, hogy vegyek egy új tollat, esetleg füzetet vagy valamilyen jelölő címkét. A noteszek iránti rajongásom tükrözi az új dolgozósarok is, amiről nemrég írtam nektek a blogon

Az asztalom felett van egy füzet Párizsból, egy Bonnie Marcus & Co., egy DOT For You és most már egy fekete-fehér bőrborítású Nuuna is a Fiók üzletéből. A Gellért tér környékén, a Budafoki úton sétálva bukkanhatunk erre a pici, de annál izgalmasabb boltra, ahol mint egy kiállításon úgy sorakoznak a papírok, füzetek, tollak, ceruzák, ecsetek, táskák. 

fiok02.JPG

fiok03.JPG

A bolt természetes és barátságos, ami úgy lett kialakítva, hogy a design nem vonja el a figyelmet a termékekről, sőt épp ellenkezőleg, kiemeli azokat. A raklapból készült lépcsők egyébként nem csak tárolásra szolgál, a felső szinten ugyanis workshopokat szoktak tartani. A programokért (is) érdemes figyelni a Fiók Facebook oldalát

A Fiók csapata zömében művészeti iskolát végzett emberekből áll, így nem csoda, hogy a termékkínálatot nagyon jó érzékkel válogatták össze. Nagyobb márkák ugyanúgy megtalálhatóak, mint a hazai designerek termékei. Megleli, amit keres a gyerek és a felnőtt, a művészeti iskolák hallgatói éppúgy mint az egyszerű vásárló, aki vágyik valami szépre és különlegesre. Sőt, a boltnak saját tervezésű fém tolltartója, írószertartó gumija és vászontáskája is van, ami szerintem nagyon menő. 

fiok04.JPG

A bolt egyébként hivatásának tartja a hazai tervezők szélesebb körű megismertetését, éppen ezért minden hónapban megválasztják a hónap tervezőjét, akinek a termékei ilyenkor kiemelt helyen érhetőek el az üzletben. Jelenleg megtalálhatóak itt a DOT for you, a Malinovka, az Absoloot, a FÜZET, a Papetri Paperworks, a Noto és a Printa füzetei, a TÁSKA és a Malinovka táskái, a TATZ ideiglenes tetoválásai, a Tone tolltartói, valamint a Dobozka Manufaktúra ajándékkísérői. 

fiok05.JPG

fiok07.JPG

fiok06.JPG

fiok08.JPG

fiok09.JPG

fiok10.JPG

fiok11.JPG

fiok12.JPG

Úgyhogy ha szeretnétek valami apró szépséggel feldobni a hétköznapokat, akkor irány a Fiók! 

fiok13.JPG

Fiók
Budafoki út 5-7.
Budapest