Ezeket vidd magaddal a strandra, ha babával mész

Ezeket vidd magaddal a strandra, ha babával mész

2016. júl 12.

Először jártunk strandon Dáviddal. Nem tagadom, előtte legalább tízszer átgondoltam, hogy minden nálunk van-e, ami kellhet. 

strand01.JPG

Ha kisgyerekkel indul az ember strandolni, akkor a legfontosabb a napsugárzás elleni védelem. Ami mindenképp legyen nálatok az egy kis kalap vagy sapka, 50 faktoros naptej (érdemes pénzt szánni egy jó minőségűre) és ha van rá lehetőség, akkor valami árnyékot adó sátorka. Ilyenünk nekünk nem volt, de szerencsére azonnal találtunk egy árnyékos helyet a Balaton parton, legközelebb viszont nem bízom a véletlenre. 

strand02_1.JPG

Ha a fényvédelem megvan, akkor jöhet az öltözet! Vittünk úszópelust, váltópelenkát és száraz ruhát, no meg törülközőt és egy puha utazó takarót. Itt nagy segítség volt nekem a Skip Hop száraz-nedves tárolója. Ennek az a lényege, hogy a belső cipzáros része nem engedi át a nedvességet, így fürdőzés után ide tettem be a vizes pelenkát és ruhát, a külső részében pedig a száraz holmikat vittem. Rögzíthető a babakocsira, így nem foglalt helyet a táskánkban vagy a kézben.

Dávid lassan egy éves lesz, úgyhogy az evés és ivás fontos része a napjainknak. A vízpartra sem indultunk meg anélkül, hogy ne lenne nálunk neki víz és valami ennivaló. Egy-két hónappal ezelőtt véletlenül vettük észre, hogy tud szívószállal inni, úgyhogy azonnal beszereztem neki egy szívószálas kulacsot. Ebből könnyedén tud sok folyadékhoz jutni, úgyhogy kevésbé aggódom azért, hogy kiszárad a nagy melegben :) Az abszolút favorit nálam mégis inkább a termosza, ami órákig tartja a hideget vagy a meleget (attól függ, hogy mit teszek bele). Gyakran viszek magammal a kisebb sétákra tasakos pépet, amit hűtőbe teszek, majd éppen bele tudom hajtogatni a termoszba, így nem melegszik fel nyáron. 

strand03_1.JPG

Ha bepakoltuk a fényvédőket, ruhákat, ételt és italt, akkor jöhet a szórakozás vagyis a játékok! Én homokozó játékokat vittem neki, amit utána elfelejtettem magunkkal vinni a vízbe, de ez nem volt gond, mert simán találtunk egy elhagyatott lapátot :) 

strand04.JPG

strand05.JPG

És akkor jöjjön a pontos lista:

dsc_6245.JPG

Jó strandolást nektek! :)

(A fenti fotókat nem a Balaton parton, hanem a Gombás Kúriában készítettem.)