5 dolog, amivel különlegesebbé teheted a fürdőszobát

5 dolog, amivel különlegesebbé teheted a fürdőszobát

2016. jún 24.

Csupán kisebb dolgokról van szó, amik azonban nagyban meghatározzák a fürdőszoba stílusát. 

bat.jpg

A fürdőszoba esetében is annak vagyok híve, hogy a nagy felületek legyenek semlegesek, és inkább a kiegészítőkkel adjunk karaktert neki. A fehér metrócsempe nagyon jó választás a kád mögé, amit kiemelhet például a szürke fal. Azonban ennek így még nincs semmilyen karaktere. Ekkor jönnek a képbe azok a kiegészítők, kisebb tárgyak, amik azonnal különlegesebbé teszik ezt a helyiséget. 

1. Rusztikus fa polcok és szekrény

Ritkán találkozom festetlen, fából készült polcokkal vagy szekrénnyel fürdőszobában, pedig nagyon jól mutat! Talán a víz jelenléte miatt inkább műanyag vagy üveg polcokban gondolkozunk, pedig a fát is lehet megfelelően kezelni, ha pedig ablak is van a szellőztetéshez és nem locsolva fürdesz, akkor nagyon stílusos választás. Az eredmény egy meleg hatású, otthonos fürdőszoba. 

szekreny.jpg

szekreny2.jpg

2. Létra a törülközőknek

Ehhez a megoldáshoz térre van szükség, egy pár négyzetméteres fürdőszobába kár erőltetni, hogy létrán lógjanak a törülközők. Mostanában divatosnak számít létraszerű polcokat tenni a nappaliba, de szerintem a fürdőszobában sokkal jobban mutatnak. 

letra.jpg

letra3.jpg

3. Díszes tükör vagy csillár

Vagy egyik, vagy a másik, de a kettő együtt túl sok lenne. Egy díszes, például arany keretes tükör vagy egy nappaliba illő kristálycsillár olyan karaktert ad a fürdőszobának, hogy oda szinte más érdekességre nincs is szükség. 

csillar.jpg

tukor.png

4. Növények vagy képek

Ugyanaz a helyzet, mint az előzőnél: vagy néhány növénnyel dobjuk fel a fürdőszobát, vagy rengeteg képpel a falon, de a kettő együtt zsúfolt hatást keltene. A növények a természetet csempészik ebbe a helyiségbe és a zöld szín szinte kiemelkedik a fehér csempéből. 

novenyek.png

Ha képeket akasztanál a falra, akkor arra nagyon kell ügyelni, hogy még véletlenül se ugyanabból a keretből vegyél tízet és kezd el őket sorban felakasztani. Minél eltérőbb, annál jobb!

kepek.jpg

5. Ülőke

Egy kis sámli, ülőke, puff vagy hokedli egy plusz funkciót visz a fürdőszobába. Nem csak ülni lehet rajta, hanem akár kis állványnak, tárolónak is használhatod. 

uloke.jpg
ulok.jpg

Remélem, találtatok néhány jó ötletet ahhoz, hogy még különlegesebbé tegyétek a fürdőszobát! :) 

fotók: Pinterest