Almapektin a jó közérzetért

Almapektin a jó közérzetért

2016. jún 19.

Csodaszer-e az almapektin? Egyáltalán mire jó?

img_3670.JPG

A múltkor elmeséltem nektek, hogyan sikerült a 60 napos kihívásom és az ezzel járó életmódváltás. Teljes egészében már nem tartom az akkori szokásaimat, az viszont megmaradt, hogy a korábbinál jóval több nyers gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok. Ez is valami, de állítólag napi 4 kg almát kéne megenni ahhoz, hogy igazán érezhető eredményt érjek el. Ez nyilván lehetetlen. Talán nem véletlen, hogy épp ebben az időszakban ismertem meg a Lives almapektint, amit amolyan fiatalító és méregtelenítő csodaszerként emlegetnek. 

Ennyire magasztos jelzővel nem illetném, az viszont bizonyított tény, hogy rendszeres fogyasztásának rengeteg jótékony hatása van a szervezetre. 

De mi is az a pektin? Ez egy vízoldékony rost, amely folyadékkal keverve gélszerű anyagot képez. Többek között az alma héjából állítható elő. A háziasszonyok első sorban lekvárok befőzésénél keresik, mert kiváló természetes zselésítő anyag. Káros hatása nem ismert, azt viszont már jó pár kutatás bizonyította, hogy méregtelenítő hatású, pozitív hatással van a bélrendszerre, az allergia egyes fajtáira, csökkenti a koleszterinszintet és az étvágyat, így a fogyókúra-biznisz is felkapta egy időben. 

dsc_0201.JPG

A fogyókúránál szerintem sokkal fontosabb az egészségmegőrző hatása, a bélflóra javítása, az öregedés lassítása és a baktériumokkal szembeni védelem kialakítása. 

A Lives tasakos kiszerelésben kínálja a sűrű, de folyékony almapektint. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Nagyon sűrű, ezért a fogyasztáshoz hígítani kell. Én ásványvizet öntöttem hozzá, így egy nagyon természetes ízű és finom italt kaptam. (A fotókon hígítás nélkül láthatjátok.) Érdemes kúraszerűen fogyasztani, mert mint minden, ez is így tudja kifejteni hatását.