A faanyag második élete

A faanyag második élete

2016. jún 19.

Hogyan lesz a boldogtalan faanyagból boldog design elem? Például egyedi falburkolatként!

nyitvafeszt_1.jpg

Imádom a fát! Egyszerűen otthonossá teszi a lakást, tartós, természetes és barátságos. Ez az oka, hogy amennyire lehet kerülöm itthon a műanyag és fém bútorokat, kiegészítőket. Amikor rátaláltam a the second chance of the unhappy wood elnevezésű magyar vállalkozásra, azonnal megtetszett az ötlet. Velük készítettem a lenti interjút.

blg_2_log.jpg

blg_koz_log.jpg

blg_log.jpg

Az újrahasznosított fából készült falburkolatok baromi jól néznek ki, teljesen egyediek tudnak lenni, és olyan karaktert adnak a szobának, irodának vagy előtérnek, ami egészen különleges. Rusztikus, komorabb vagy színes és vidám, rengetegféle hangulatot és stílust meg lehet teremteni vele.

Mi indított el abba az irányba, hogy újrahasznosított fából falburkolatot készítsetek?

Párhuzamosan raklapbútorokkal is foglalkoztunk, tehát a vonzódás a fához és a dizájn-irányba már eleve megvolt. Bár azelőtt is nézegettünk ilyen falburkolatos munkákat, volt egy konkrét felkérés, hogy készítsünk egy ilyen falat. Ahogy a munka során egyre nagyobb felület látszott a falból, folyamatosan hátra kellett lépkedjünk, mint egy képtárban, hogy a teljes, növekvő falon ámuldozzunk. Hihetetlenül öltözteti a teret, és nagyon meghatározó a jelenléte. Ez persze az egyik nehézség is a fallal kapcsolatban: nem élőben nehéz bemutatni, hogy milyen grandiózus hatása van.

Az első fal megépítése és az arra érkezett reakciók miatt kezdtünk bele a the second chance of the unhappy wood brand megalapításába. Az újrahasznosítás szintén fontos eleme a projektnek - abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy ez itt nem csak egy üres hívószó, hanem ténylegesen olyan anyagokból tudunk dolgozni, amik másképpen hulladékként végeznék.

Milyen terekbe, helyiségekbe ajánlott ez a falburkolat?

Elsősorban zárt és száraz helyekre ajánljuk. Reprezentációs helyiségekbe, újhullámos irodákba, lendületes közösségi terekbe, divatos bankfiókokba, fiatalos co-working roomokba, stb. De persze magánlakásokban is remekül mutat és nagyszerűen feldobja a teret, viszont fontos megjegyezni, hogy nagy léptékben mutat a leghatásosabban.

knk_log.jpg

Milyen lehetőségek vannak arra, hogy egyedi design készüljön?

Az újrahasznosított burkolat elemei egy bizonyos rendben követik egymást felhasználáskor. Gondos tervezéssel egyedi mintázatot is lehet "falazni", de lényegesen egyszerűbb és talán dekoratívabb is, ha gravírozással, marással, vagy egyszerű festéssel visszük föl a kívánt mintázatot.

Elkészülés után kell valahogy gondozni a falat?

A fal installálási díjában benne van az is, hogy néhány héttel a telepítés után kimegyünk ellenőrizni a falat, hogy a természetes száradási folyamat miatt elmozdult, kilazult-e valamelyik elem. Ez egyébként egyáltalán nem jellemző. Ezen kívül semmilyen gondozásra nincs szükség.

ors_koz_log.jpg

ors_log.jpg

Mik a jövőbeli terveitek, várható valami újdonság mostanában?

Színekkel, kombinációkkal, és öregítési eljárásokkal kísérletezünk jelenleg, valamint igyekszünk minél több helyen jelen lenni! Nemrég a Nyitva! fesztiválon mutattunk be egy rendhagyó, fekete-szürke-kék koptatott falat támogatóként, hamarosan pedig újabb helyszíneken fogunk építkezésbe.

>>>Még többet megtudhattok a the second chance of unhappy woodról a weboldalon vagy a Facebook oldalukon.<<<