Hétvégi jegyzet

Hétvégi jegyzet

2016. jún 11.

Péntek reggel a férjem gondolt egyet és azt mondta, hogy elviszi Dávidot a munkahelyére egy órára, én pedig "kimenőt" kapok.

dsc_0197.jpg

A hirtelen jött szabadságtól szinte pánikba estem. Egy óra itthon, egyedül! Mihez kezdjek? Ez nem elég hosszú idő ahhoz, hogy túl sok dolgot csináljak, ahhoz viszont épp elég, hogy tartalmasan töltsem el. 

Hozzáteszem, szokott abban segítségem lenni, hogy ha valami dolgom van, megbeszélésre megyek vagy sajtórendezvényre, akkor van kire bíznom Dávidot. Olyan viszont nem igazán fordult még elő a születése óta, hogy ő menjen el valahova nélkülem, én pedig otthon maradjak egyedül. 

Szóval miután elmentek, először leültem és ettem egy tányér levest. Ez azért volt nagy szó nekem, mert Dávid mellett levest enni kész kihívás. Ő is akar belőle, csimpaszkodik, belenyúl a tányérba, húzza a kezem, döntögeti a tányért... Ezután feltettem egy pakolást a hajamra, mert a hajszínem világosítása nagyon megviselte. Felkentem egy maszkot is az arcomra, így a kényeztetés már megvolt. Jöhetett valami hasznos, amit baba mellett nem tudtam megcsinálni: kipakoltam és rendbe tettem az egyik szekrényemet. Tudom, hogy nem hangzik túl szórakoztatónak, de átválogattam és kivasaltam azokat a ruháimat, amikhez napok óta nem jutottam hozzá. Remek érzés volt! Így nagyon hamar eltelt az egy óra, ami rövid volt, nekem mégis sokat jelentett :)

Minden nap van 1-2 óra szabadidőm, amikor Dávid alszik. Ilyenkor általában nekiállok gyorsan dolgozni. Ha épp nincs munkám (ilyen nincs is), akkor valami csendben végezhető házimunkát csinálok, például kiteregetek vagy port törlök. Este, ha már elaludt, jobban ki tudom használni az időt. Ilyenkor szintén dolgozom, vagy filmet nézek a férjemmel (a főcímet, mert általában már az alatt elalszom), esetleg könyvet olvasok. Régebben befeküdtem Dávid mellé, fülembe a fülhallgató és a Netflixen néztem valamilyen dokumentum filmet. Ez tök jó volt, ismét el kéne kezdenem! 

És ti mit szoktatok csinálni, amikor elalszik a gyerek? Meséljétek el itt vagy a Facebookon!