Terasz a belváros legszebb pontján

Terasz a belváros legszebb pontján

2016. jún 02.

Itt a jó idő, a nyár és ilyenkor szeretek nagyokat sétálni. Most hadd mutassam be nektek az egyik kedvenc helyemet, ahol séta közben jó megpihenni. 

platz01.jpg

A kedvenc hobbim egy kicsit turistaként bejárni Budapestet, más szemmel nézni a már jól ismert utcákra, új helyeket felfedezni és csak ülni egy kávézó vagy étterem teraszán, nézni a felhőket, a házakat és az embereket. 

Télen már bemutattam nektek, hogy milyen hangulatos volt akkor a Bazilika tőszomszédságában található PLATZ, és ez nyáron sincs másképp. Illetve dehogynem, hiszen most a benti kuckózás helyett minden a kinti hűsölésről szól. 

platz02.jpg

A Szent István tér a turisták egyik kedvenc célpontja és ha a belvárosban sétálunk, akkor én sem tudom megkerülni. A nagy nyüzsgés közepette igazi kis oázis a PLATZ terasza, ami a hely bejáratától kicsit távolabb, a téren van kialakítva. Szerencsére délután már általában nem süt ide a nap, így kellemesen hűvös, de a napernyők is védelmet nyújtanak a forró napsugarak elől.

fullsizerender.jpg

img_0739.JPG

fullsizerender_1.jpg

Mindegy, hogy az ember egy könnyű ebédre, egy hűsítő limonádéra vagy egy kávéra ül be ide, mindig kedvesen fogadnak. Estefelé pedig nem ritkán élő zene fokozza a hangulatot.

img_0348.JPG

A hely egyébként bent is nagyon stílusos, a leglátványosabb dekoráció a 90 darab egyedi vintage szódásüveget felvonultató fal. Szóval, ha a hétvégén egy kicsit turisták lennétek Budapesten, vagy csak vágytok egy finom ebédre, akkor ne hagyjátok ki a PLATZ-ot!

img_0358.JPG 

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövesd a blogot Facebookon is ITT és Instagramon ITT.