Vegyük komolyan a játékot!

Vegyük komolyan a játékot!

2016. máj 31.

A fast fashion nemcsak ránk felnőttekre van hatással, hanem a kicsikre is. Íme az AWARE by Printa új kollekciója!

printa001.jpg

A gyerekek folyton növésben vannak csakúgy, mint az óriási választék, aminél főként az olcsó előállítási költségeket és a gyengébb színvonalú anyagok felhasználását részesítik előnyben a divatcégek. Az AWARE by Printa tavasz-nyári gyerek ruhakollekció a fenntartható életmódra hívja fel a figyelmet; minőségi anyagokból készült, melyek jól bírják a gyűrődést, és időtálló ’oversized’ modellekből áll, melyekbe a kicsik akár 2-3 éven keresztül is bőven beleférnek.

printa04.jpg

printa05.jpg

printa06.jpg

Az anyagok minősége mindig fontos szempont náluk; egy magyar kötödében keletkezett káros színezékektől még mentes pamutmaradék újrahasznosításával jutottak a tervezők a nyersanyaghoz, mely kevesebb energiafogyasztással és környezetszennyezéssel jár. A natúr pamut mellett, használt férfiingekből is készítettek ruhácskákat. Az újonnan festett textilek általában olyan ártalmas anyagokat tartalmaznak, amelyek csak számos mosás után oldódnak ki a szálakból. A már használt darabok kellő mosáson estek át ahhoz, hogy ezzel már ne kelljen számolnunk. A különböző printek nem a mérgező anyagokat tartalmazó plastisollal, hanem környezetkímélő vízbázisú festékekkel készülnek.

printa07.jpg

printa08.jpg

printa09.jpg

Az idei ruhakollekció darabjai igazi streetwear stílusban készültek vagány, bevállalós gyerekeknek. Az absztrakt nyomatok vidámak és játékosak, a biciklis minták a mozgásra hívják fel a figyelmet, a bolondos fejek grafika pedig a Printa legfiatalabb művészének alkotása (Áron csupán 6 éves). A lányka kötény- és tulipánruha divatos és szellős viselet a melegebb napokon. A bővebb szabású nadrág vagy leggings, továbbá a printelt sálak a kicsit hűvösebb időben viselhetők.

printa10.jpg

printa11.jpg

printa12.jpg

printa14.jpg

Ha nektek is tetszenek a ruhák, akkor a Printában megtaláljátok őket (Printa, 1075 BP, Rumbach Sebestyén u. 10.)

 

Fotó: Hajas Orsolya
Modellek: Blanka, Alice, Áron