Ezek a kedvenc hazai lakberendezési blogjaim

Ezek a kedvenc hazai lakberendezési blogjaim

2016. máj 29.

Bár szinte csak külföldi blogokat olvasok, a lakberendezés terén gyakran teszek kivételt. 

blogok.png

Az utóbbi néhány évben egyre kevesebb online magazint olvasok, és egyre több blogot. Bár főleg külföldi blogokat olvasok rendszeresen a Bloglovinon, mégis van néhány hazai kedvencem is a lakberendezés témakörén belül.

Szeretném most bemutatni nektek azokat a blogokat, amiket olvasva nagyon sok hasznos információhoz, ötlethez jutottam már, ráadásul szórakoztatóak és szerethetőek. Íme az én 5 kedvenc hazai lakberendezési blogom! 

1. OtthonKommandó

Bár nem akartam itt sorrendet felállítani, mostanában mégis Krivarics Ditta blogján kötök ki a leggyakrabban. Sőt, nemrég elkezdtem az egyik online lakberendezési tanfolyamát is. Amikor este Dávid elalszik, akkor megnyitom az újabb fejezetet a telefonomon, fülhallgató a fülembe és egy-két órán át hallgatom és nézem az előadást. Bár eleinte dilemmáztam, vajon mit kapok a pénzemért, de belevágtam és nem bántam meg! Sok új dolgot tanultam már most, rengeteg ötlettel lettem gazdagabb és felfigyeltem olyan részletekre, amik mellett eddig elsiklottam. 

Ditta blogja inkább gyakorlatias, a saját tapasztalatait osztja meg az olvasókkal, és első sorban azoknak szól, akik lakásfelújítást végeznek, vagy szeretnek bútorokat saját kezűleg felújítani. 

2. Saját Otthon Project

Erről a blogról leginkább ötleteket gyűjtök, mert rengeteg jó inspirációként szolgáló otthont illetve összeállítást lehet találni. Skandináv design rajongók előnyben! Nagyon sok hasonlóság van a blogot vezető barátnők és az én ízlésem között, ami látszik abból, hogy gyakran olyan fotókat osztanak meg a Facebook oldalukon, amelyeket, vagy amihez hasonlót korábban elmentettem magamnak a Pinteresten :) 

3. Juditu

Varga Judit blogján szerintem érződik, hogy tévés tapasztalattal rendelkezik, mert nagyon könnyed, személyes és szórakoztató a stílusa. Tudja mi az a tartalomgyártás, remek érzékkel nyúl a témákhoz és nagyon szép fotókat készít. 

Bár a lakberendezési ízlése nem mindig találkozik az enyémmel, mégis nagyon szeretem azokat a bejegyzéseket, amikor a saját lakása vagy erkélye átalakítását mutatja be, mert mindig el tudok csípni néhány jó ötletet. Nemrég egy kávézó berendezésébe fogott bele, ami egy nagyon látványos projekt, alig várom, hogy élőben is megnézhessem majd a végeredményt! 

4. Kedvenc Otthon

B. Tier Noémi enteriőrstylist blogját követem talán a legrégebb óta. Hat éve írja a blogját, és ez idő alatt folyamatosan képes volt megújulni úgy, hogy közben a stílusa felismerhető maradt. Szeretem, hogy általában rövid, emészthető, de mégis informatív bejegyzéseket ír. Bár idén megritkultak a posztjai, nagyon remélem, hogy nem hagyja abba a blogolást és hamarosan ismét gyakrabban olvashatom! 

5. Merci-Ancsa dekor

Bár Facebookon és Instagramon régóta nyomon követem Merci és Ancsa tevékenységét, a blogot csak nemrég fedeztem fel. Szerintem egyszerűen nemzetközi színvonalú az, amit csinálnak. Nagyon szimpatikus, hogy saját otthonaik átalakításából indultak ki és magazinokba illő teret sikerült létrehozniuk. 

A bejegyzések saját élményekből táplálkoznak, és bár sokaknak biztos túl fehérek és túl skandinávok ezek az otthonok, szerintem mégis nagyon élhetőek, ezért jó érzés olvasni és nézegetni. 

Jó olvasgatást nektek! :) 

Fotó: Merci-Ancsa dekor