Duplán megújult a hajam

Duplán megújult a hajam

2016. máj 24.

Az elmúlt időszakban az jelentette a legnagyobb változást a külsőmben, hogy világosabb hajszínre váltottam, amit meg is szenvedett a hajam. 

andreabitay2.jpg

Nagy lépés volt, amikor három évvel ezelőtt a hosszú hajamat teljesen rövidre vágattam. Napokig jártak csodájára az ismerősök, persze a változás megosztotta őket rendesen, de a lényeg az volt, hogy én nagyon jól éreztem magam az új frizurával. Körülbelül egy évig. Utána elkezdett hiányozni a copf, a konty, a változatosság. 

Első megújulás

Valami hasonló mértékű változásra vágytam nemrég, amikor úgy döntöttem, hogy kivilágosíttatom a hajam. 15 éven keresztül jóval sötétebbre festettem a hajam, mint a valódi színe, úgyhogy talán már csak a családom emlékezett arra, hogy milyen lehetek világosabb hajjal. Az elmúlt időszakban -Dávid születése óta- sok dolog változott bennem, az egyik ilyen, hogy egyre több mindenben keresem a természetességet. 

andreabitay1.jpg

Nem volt már kedvem három hetente festeni a hajam, mert nagyon látványos a lenövés. Minden szempontból felszabadítónak, fiatalítónak és új lendületet adónak gondoltam ezt a változást, és így is lett! 

A művelet 4 órát vett igénybe. Nem hittem volna, de baromi fárasztó ennyit ülni egy fodrász székben. Elsőre inkább barnás vöröses lett a hajam, majd másfél hónap múlva ismét következett egy 3 órás blancholás (színelvonás) és festés. A végeredmény még mindig nem teljesen olyan, amit elterveztem, de a harmadik fodrászlátogatással már szerintem meg lesz. Nem bántam meg, nagyon élvezem az új hajszínem!

Viszont a hajam minősége eléggé megszenvedte ezt a sok világosítást, ezért a korábbinál intenzívebb ápolásra szorul.  

Második megújulás

A lehető legjobbkor jött a képbe az Inecto argánolajos hajápoló termékcsaládja! Samponnal, kondicionálóval, regeneráló hajpakolással és hajolajjal igyekszem rendbe hozni a hajszálaimat. Elsőre elég látványos javulást hozott, a hajam ismét puha és csillogó, nem olyan száraz, mint volt. 

inecto01.JPG

Az Inecto Naturals azért lett nekem már elsőre szimpatikus, mert vegán termék,a bennük megtalálható organikus olajak fenntartható forrásból származnak, 90%-ban természetes eredetű összetevőket tartalmaz, és az előállítás során nem végeznek állatkísérleteket. Sőt, most a megvásárlásukkal a Noé Állatotthon lakóit is támogatjuk! Erről ITT olvashattok többet. 

inecto03.jpg

A marokkói argánolaj az egyik legegzotikusabb olaj a világon. Nagyon gazdag esszenciális zsírsavakban és antioxidánsokban. Szinte azonnal felszívódik, intenzív hidratálást nyújt. Ez azonnal érződött a hajamon, úgyhogy nagyon bízom abban, hogy a következő hetek során teljesen rendbe hozza a hajamat.