Egyedi lámpa a gyerekszobában

Egyedi lámpa a gyerekszobában

2016. máj 05.

Egy dolog hiányzott eddig a babaszobából, de most már feltettük az i-re a pontot azzal, hogy helyére került ez a hajtogatott lámpa. 

dsc_0092.JPG

Szerencsénk van, mert az ablakon rengeteg természetes fény jön be a lakásba, ezért nappal sosem kell lámpát oltanunk. A kisebbik szobában (ami most babaszoba és hálószoba egyben) sötétedés után általában már csak kis lámpákat vagy éjszakai fényt kapcsolok, ezért nálunk a csillár mindig amolyan kötelező, de használaton kívüli elem volt itt. Egészen addig, amíg Dávid be nem költözött hozzánk (mindenféle értelemben :) ) és a hálószoba teljesen átalakult. Festés, új bútorok, új színek, új dekorációk. Egyedül a csillár maradt a régi, örökölt darab. Semmihez se illett már a stílusa, úgyhogy éreztem, hogy ezt előbb-utóbb le kell cserélni valami olyanra, ami jobban passzol az új életünkhöz és az új szobához. 

A fenti sorokból kiderül, hogy ebben a pici szobában a csillár első sorban design elem, és másodlagosan funkcionális tárgy, ezért ilyen szemmel kezdtem keresgélni. Így akadtam rá a Snowpuppe különleges lámpáira!

Korábban egyszer már írtam itt a blogon a Studio Snowpupperól, mert nagyon tetszettek ezek a lámpák, most pedig az egyik már itt lóg a szobában. 

dsc_0107.JPG

A Studio Snowpupperól

Nellianna 2006-ban építészetet tanult, majd körbeutazta Skandináviát. Ekkoriban egy barátja neki ajándékozott egy hóember figurát azzal az üzenettel, hogy kövesse az álmait. Ő így is tett, és miután találkozott a designer Kenneth-tel, rájöttek, hogy közösek a céljaik. Mindketten kézzel készült, amolyan vissza az alapokhoz típusú termékekre vágytak, amiket a természet inspirál. Így született meg a Studio Snowpuppe, amely első sorban kézzel készült, magas minőségű papírból hajtogatott lámpákat készít. Mára világszerte olyan népszerű, hogy Hágában egy egész csapat dolgozik azon, hogy minden megrendelést ki tudjanak szolgálni.  

A tervezők a lámpákkal mindenkit inspirálni szeretnének, kizökkenteni az olykor szürkének tűnő hétköznapokból, vidámságot és egyediséget csempészve az otthonokba. Abban hisznek, hogy mai tömeggyártmányokon alapuló világunkban a két kézzel formált tárgyak értékesek és ezeket kell otthonunk központi elemévé tennünk. Ez adja az egész lelkét és ettől válik az egész igazán szerethetővé. 

A lámpáról

A Snowpuppe itthon a Classhome webáruházán érhető el. Minden létező színösszeállításban nem található meg, de a hozzánk tökéletesen passzoló szürke szerencsére volt. Imádtam, hogy a lámpán első kicsomagolás után azonnal érződött a kézzel készült hatás, mert ez sokkal barátságosabbá tette az egészet. 

dsc_0080.JPG

A lámpához 3 méter hosszú textilkábel jár, ami jól jön nagy belmagasságú lakásoknál vagy akkor, ha például fal mellett szeretné valaki lógatni, csupán egy kis terület megvilágításához. Ebben a videóban pedig azt mutatta meg, hogy milyen egyszerűen kinyitható a hajtogatott búra:

Azzal érdemes előre számolni, hogy maximum 8 wattos LED égőt lehet bele tenni, abból is érdemes kisebb méretet választani, mert így nem lóg ki alul és szépen a kábel köré zárható a búra. Ebben egyébként a zsinór végén található rögzítőpöcök segít. Ez szerintem elég fényt ad egy kis szoba esetében, még akkor is, ha a lámpa oldalirányba nem engedi át a fényt. 

Így most kereknek érzem ezt a szobát (ha szabad egy ilyen kis képzavarral élnem), ami tökéletesen megfelel egy 9 hónapos igényeinek és stílusának, és nekünk is. Minden harmóniába került, és ami a legfontosabb számomra, csak nagyon szerethető dolgok vesznek minket körbe.