Anyák napjára

Anyák napjára

2016. máj 01.

Köszöntöm az anyákat ma, a munka ünnepén! :) 

dsc_0054.JPG

Ma éjszaka Dávid körülbelül óránként sírni kezdett. Mire elaludtam volna, már ébredtem újra. Hajnalra végre elcsendesedett, én pedig ahelyett, hogy kényelmesen elheveredtem volna, felkeltem dolgozni, hogy kihasználjam azt az időt, amíg nyugalom van. Öt órakor kitöltöttem a kávémat, bekapcsoltam a laptopom, megnyitottam a Photoshopot és éppen belekortyoltam volna a kávémba, amikor Dávid sírni kezdett... Picit mérgesen indultam a szobája felé, de ahogy kinyitottam az ajtót és megláttam a bánatos kis arcát, az álmosan pislogó szemeit, amivel engem keres, máris mosolyogva léptem oda hozzá és minden mérgem elszállt. Mert ettől anya az anya. 

Minden anya ember és csodalény egyszerre. Ember, mert hibázunk, sírunk, nevetünk, és csodalény, mert olyan dolgokra is képesek vagyunk, amire korábban még mi magunk se gondoltunk.

Képesek vagyunk éjszakákat átvirrasztani, majd reggel mindent ugyanolyan erőbedobással folytatni, mint előző nap. Képesek vagyunk nem enni és nem inni, ha a gyermekünknek szüksége van ránk. Képesek vagyunk órákig ringatni, emelgetni, hordozni és sétálni, ha a gyerek beteg vagy nyűgös. Képesek vagyunk fájó háttal, gyulladt kézzel, hasogató fejjel játszani, hiszen a babának nem mondhatjuk azt, hogy szórakoztassa magát. Képesek vagyunk hatalmas, súlyos csomagokat cipelni az utcán, mert vinni kell a pelenkát, az ételt, a játékot, a kismotort, a takarót, a... Képesek vagyunk minden kis lépésnek, mozdulatnak, hangnak és mosolynak úgy örülni, mintha az lenne a világ legnagyobb csodája. 

Nem a dicséretért tesszük, hanem kizárólag a gyermekünkért. Ezért én sem szeretném most tovább magasztalni az édesanyákat, hiszen minden anya tudja, tudnia kell magáról, hogy mennyire fantasztikus dolog az, amit napról napra véghez visz a gyermekéért. 

Éljen első sorban az én Édesanyám! Azok a csodálatos anyukák, akiket az utóbbi időszakban megismertem és a barátomnak tudhatok! És éljenek azok az anyák, akik magukra ismertek a fenti sorokban!