Áprilisi kedvenc babaholmik

Áprilisi kedvenc babaholmik

2016. ápr 29.

Ebben a hónapban sok minden változott és sok újat próbáltunk ki, így a friss kedvencek is meglettek. 

aprilisi.jpg

Már említettem nektek, hogy április azért fontos a mi életünkben, mert Dávid nagy ugrást tett, vagy inkább nagy lépést, hiszen felállt és most már kapaszkodva, megtartva próbál járni. Ez sok változással jár együtt. Mindent megpróbál elérni, amit magasra teszünk, mindenre fel akar mászni, többet eszik és többet alszik, ugyanakkor nem szeret már olyan sokat menni a babakocsival. Rövidebb időre lehet vele együtt beülni valahova ebédelni vagy kávézni, viszont változatosabban tudunk együtt játszani. 

Ezzel, és a tavasz megérkezésével együtt a minket körülvevő tárgyak egy része is lecserélődött. Új, könnyebb babakocsit kezdtünk el használni. Mivel már eszik darabos ételeket, így az otthoni etetés kellékei kibővültek, és az útra is mindig kell vigyünk valami eszegetni valót. És még folytathatnám, de inkább jöjjenek a részletek és néhány olyan dolog, ami bevált nekünk áprilisban!

Varázs alátét - Tommee Tippee

dsc_0032.JPG

Ez az alátét akkor jön képbe, ha a baba már belenyúlhat a tányérba és önállóan ehet. Az alsó fele rátapad az etetőszék asztalkájára, míg a másik oldalára ráilleszthető az etetőtálka, és így a baba nem rántja le, nem dobja el és nem önti magára. Az evés végével egy könnyed mozdulattal levehető a tányér, a gumis alátét pedig nedves ronggyal tisztára törölhető.  

dsc_0051.JPG

Miután már igyekszem minél többször sütni valamilyen zöldséget Dávidnak, ő pedig előszeretettel dobálózik a tárgyakkal, így nagyon jól jön ez! 

Snack tartó - Tommee Tippee

Ha már az evésnél tartunk, akkor másik nagy kedvencem a snack tartó, ami minden sétára elkísér minket. Ebben kölesgolyót tartunk, de bármilyen kis harapni valóhoz megfelelő, például gyümölcshöz. A gumis lapocskáknak köszönhetően nem hullik ki belőle az étel, tehát akár a gyerek kezébe is odaadható, mégis könnyen bele lehet nyúlni és kihúzni egy újabb falatot. 

snack.jpg

Tavaszi cipőcske - Mini Mocca

Míg télen inkább csak praktikus oldalról néztem a babacipőket (mennyire meleg, mennyire puha, milyen magas a szára), addig tavasszal a stílus is elkezdett jobban számítani. Már többször írtam a Mini Moccáról, aminek a kis bőrcipőiben én még sosem csalódtam és imádom őket. Míg tavasz elején egy sárga darab volt a favorit, addig most a kéket hordja Dávid szép időben, ami nagyon jól illik a babakocsihoz is :) A fenti képen is éppen ezt viseli. 

Játék - Skip Hop

Úgy vettem észre, hogy a Skip Hop játékok többségéhez most értett meg Dávid. Egyre kifinomultabbak a mozdulatai és egyre több dolog érdekli. Azt szeretem ebben a márkában, hogy a termékei praktikusak, jól átgondoltak és nagyon jó minőségűek. 

Ez a bagoly például világít, zenél és a domború gombok révén a tapintásra is stimuláló hatással van. 

dsc_0048.JPG

Szilikonékszer - F'lart

A legutóbbi Pici Piacon vettük ezt a rögzíthető szilikonláncot és nagyon bevált. Emlékszem, hogy amikor még pocakosan sétáltam az első Pici Piacon, és megláttam néhány fogzó ékszert, akkor nem teljesen értettem a funkcióját. Hát most már igen!

img_2048_1.JPG

Ezt a láncot a babakocsi biztonsági övére rögzítettem, és amint Dávid beleül, azonnal ezt kezdi el keresni. Rágcsálja, lóbálja és hosszasan eljátszik vele. Nem mellesleg akkor is jól jön, ha elfogy a türelme és ennek túl hangosan ad hangot valahol. Ilyenkor nyerhetek néhány csendes pillanatot azzal, hogy a kezébe nyomom a kis vasmacskás szilikonláncot. 

Ha van kedvetek, akkor Ti is írjátok meg kommentben, hogy nektek milyen babaholmik váltak be mostanában!