Fürdetés újragondolva

Fürdetés újragondolva

2016. ápr 22.

Mondhatom, hogy az elmúlt hetekben szintet léptünk a fürdetésben (is). Bemutatom a kedvenc pancsoló társakat! 

skip01.JPG

Elmúlt már az a bébi-időszak, amikor Dávid csak feküdt, csendben játszott, este pedig nyugodtan úsztattuk a kádban... Most már kőkeményen megy a mászás, csimpaszkodás, felkapaszkodás, felállás, vad játék. Szerintem le fogok dobni még egy pár kilót mostanában, annyit rohangálok ki utána a nappaliból az előszobába vagy fordítva. A leggyanúsabb mindig az, ha csendben van! Olyankor biztos, hogy éppen megtalált egy kábelt, egy táskának a pántját vagy például a porszívót akarja magára rántani. 

A fürdetés nálunk mindig apás program volt, hiszen ez az, amiben az apukája már az elejétől fogva ki tudta venni a részét. Nagyszerű fiús program, amihez én csak a szórakoztató és gondoskodó eszközöket igyekszem biztosítani nekik :) Így esett a választásom a Skip Hop-ra, ahol minden, de tényleg minden megtalálható, amitől élvezetes lesz ez a program. 

skiphopfurcsi2.jpg

A kedvencemmel kezdem, ez pedig a bálnás öblítőedény. A legjobb találmány, ugyanis ezzel a műanyag kiegészítővel úgy lehet nagyobb mennyiségű vizet önteni a gyerekre, hogy közben az nem folyik mindenfelé. Van a bálna szájánál egy sárga puha gumis rész, ami pontosan a gyerek fejéhez illeszthető, így hajmosásnál nem megy a víz a szemébe, de Dávid leginkább azt imádja, ha a mellkasára vagy a hátára folyatjuk belőle a meleg vizet. Zuhany babamódra! 

skip02.JPG

A baglyos törülköző egyszerűen szupercuki! 100% pamutból készült, nagyon jól szívja a nedvességet, a kapucnis részben pedig gyorsan szárazra törölhető a baba haja. Ha Dávid már nagyobb lesz, szerintem nagyon szeret majd ebbe belebújni! 

Az ehhez passzoló mosdókesztyűvel lesz azonban teljes a kép, ami jó szórakozást biztosító apróság. Finoman dörzsöli a gyerek bőrét, kellemesen vicces dolog a kádban. Ráadásul játéknak se rossz, ha behajítjuk a vízbe :) 

skip04.JPG

Mivel Dávid most már a kádban se csak hever, hanem felül (sőt feláll...), így hamarosan itt az ideje, hogy elhagyjuk a nagy kádba helyezett kis kádat. Ehhez azonban a következő, amit beszerzek egy bálnás csúszásgátló lesz, és a rossz élmények elkerülése érdekében egy csapvédő bálna

Ezek voltak a praktikus dolgok, ezen kívül természetesen egy izgő-mozgó néhány hónapos babát lefoglalni se olyan egyszerű feladat fürdetés közben. Van néhány gumikacsánk, egy műanyag hajónk, de természetesen a legjobb játék mindig az én samponos flakonom vagy tusfürdőm. Úgyhogy a további játékok felhalmozásával még várok (néhány évet).