Finom gondoskodás a Kamorkától

Finom gondoskodás a Kamorkától

2016. ápr 16.

Egy ideje már szemezek a Kamorka tavasz/nyári kollekciójával, de csak nemrég jutott arra időm, hogy személyesen is megnézzem. Igazi hiánypótló darabok egy nagyon tehetséges tervezőtől!

kamorka004.jpg

Amikor megláttam a Kamorka tavasz/nyári kollekcióját, azon kezdtem el gondolkozni, hogyan képes ilyen gondoskodással megtervezni a gyerekruhákat egy olyan lány, akinek még nincs saját gyermeke. Aztán amikor találkoztam Dömény Klaudiával, megállapítottam magamban, hogy valahogy a személyiségéből, sőt a lelkéből fakad ez a hozzáállás, ami ezeket a csodás ruhákat eredményezi. 

kamorka015.jpg

kamorka007.jpg

A Kamorka gyerekruhák már télen lenyűgöztek, úgyhogy amikor a bolt felé sétáltam egy tavaszi reggelen, sejtettem, hogy szép dolgokat fogok látni, de nem gondoltam, hogy ilyen mértékben sikerült tovább fokozni mindezt az új kollekcióval.

A mostani egy sokkal kidolgozottabb, részletgazdagabb és különlegesen karakteres kollekció lett, ami persze nem csökkenti a téli ruhák érdemét, de egy jó tervező szerintem képes tanulni és megújulni. Valami ilyet érzek most Klaudiánál. 

kamorka013.jpg

kamorka064.jpg

kamorka058.jpg

A tavasz/nyári kollekciót a virágszirmok formái inspirálták, amit a textilrétegek játéka erősít, akár egy tulipán vagy egy harangvirág esetében. A darabok jól kombinálhatóak egymással, de egy-egy szoknya vagy felső külön-külön is karakteressé varázsolja a gyerekek megjelenését.

kamorka111.jpg

kamorka107.jpg

kamorka067.jpg

A lookbook fotóit elnézve szinte érezni a tavasz illatát, sugárzik róluk az érzékenység, a báj, a lágyság és az anyai gondoskodás. 

kamorka001.jpg

kamorka003.jpg

Fontos újdonság, hogy immár szinte az egész család Kamorkába tud öltözni, hiszen a kisfiú és a kislány ruhák mellett megjelentek a csecsemő és a női ruhák is, amelyek nagyon légiesek, mégsem kellemetlenül áttetszőek. Minden puha, organikus anyagból készült.

kamorka098.jpg

kamorka115.jpg

A lookbookot itt tudjátok megnézni, de én inkább azt tanácsolom, hogy sétáljatok el személyesen a Kamorka Pozsonyi úti üzletébe, mert ezeket a ruhákat tényleg meg kell érinteni és látni a részleteket.