A Ti babaszobátok: Szofi birodalma

A Ti babaszobátok: Szofi birodalma

2016. ápr 13.

Egy újabb stílusos babaszobát mutatok meg nektek, kis lakójával Szofival és anyukájával, Annával karöltve. 

a.JPG

Szofi szobája nekem azért tetszett meg nagyon, mert olyan jó érzékkel van berendezve, amitől első látásra egyértelmű, hogy egy kislány uralja, mégsem túlzó. Vidám, színes és vagány.

Ugyanakkor a funkcionalitás tökéletes arányban áll a designnal. Van elég tároló, mégis szellős maradt a szoba. Megvan az alvás, a játék és a meseolvasás külön-külön helye, ráadásul nem akármilyen módon kialakítva. Köszönöm Annának, hogy bepillantást engedett otthonukba, időt szánt a kérdéseimre és készített néhány fotót is!

 

b.jpg

c.JPG

d.jpg

e.JPG

Honnan gyűjtöttél inspirációt a babaszobához, és milyen szempontokat vettél figyelembe a tervezés során?

Főleg Pinterest és Tumblr oldalakról gyűjtöttem ötleteket. Nemrég költöztünk - az előző lakásban még csak babasarok volt, úgyhogy alig vártam, hogy végre egy egész szobányi bababirodalmat kreálhassak pici Szofinak. A fő szempont szerintem a "kuckósság" volt, ha van ilyen... :) Illetve Manóka még csak most lesz egy éves, úgyhogy a kis igényeihez mérten úgyis folyamatosan alakítgatunk majd a szobán. Szerintem ez lesz az a pontja az otthonunknak, ami mindig-mindig változni fog.

Mennyire sikerült megvalósítani azt, amit elterveztél? Volt esetleg olyan rész, ahol a gyakorlat felülírta az elképzeléseidet?

Nem mondom, hogy 100 százalékosan olyan lett, mint amilyet anno kigondoltam, de imádom a végeredményt. Igaziból menet közben jöttek mindig újabb ötletek, amikbe az eredetileg tervezettnél jobban beleszerettem. A gyakorlat talán egyedül a nagy ágyat adta pluszban a szobához. Még mindig csilliószor kelünk éjszakánként, úgyhogy anya egyelőre átköltözött a pöttyös takaró alá...

Milyen színek és anyagok uralkodnak a szobában?

A bútorokat szándékosan választottam natúr fából. Ez sose megy ki a divatból, nem lehet megunni, és ha mégis újdonságra vágyom, a kiegészítőkkel bármikor változtathatok a szoba hangulatán. A színeket illetően pedig próbáltam úgy lányos szobát csinálni, hogy ne csak rózsaszín legyen rózsaszínnel mindenhol - szóval inkább azt mondanám, hogy a vidám színek dominálnak, na és persze a pöttyök pöttyök hátán. :)

Online rendeled vagy személyesen nézed ki és veszed meg a kiegészítőket, dekorációt?

Is-is, de főleg személyesen. Bármennyire is áldom a webshopok kényelmét, szeretem előre látni azt, amit megveszek, úgyhogy óvatos vagyok az online shoppingolással.

f.JPG

g.jpg

h_1.jpg

i.jpg

j.jpg

k.JPG

l.jpg

m.JPG

n.jpg

Melyik az a része a szobának, amit a legjobban szeretsz?

Talán azok az apróságok, amiket én magam készítettem: a fotógirland, a BabeCave zászló, a Szofi betűfüzér (ezt a barátnőm varrta nekünk karácsonyra <3), na meg persze a sátor - bár ez iránt egyelőre a kiskutyám nagyobb érdeklődést mutat, mint a tulajdonosa... :)

Ha nektek is megtetszett ez a szoba, akkor itt szerezhettek be ilyen vagy hasonló termékeket: 

Bútorok, polcok, függöny: IKEA
Szőnyeg, házikó, takaró: Zara Home
Falmatrica, puff, gömblámpa: Mamilla
Papírpomponok: Karcsi Papír
Fogantyúk: Zara Home, Butlers
Játéktárolók: Cucc papírzsák, Kik fonott kosár
Díszpárnák: H&M Home, IKEA, TigerStore, Mamas&Papas
Családos ajtódísz: Artisan