Kicsi, de erős - Ilyen a Le Petit Design

Kicsi, de erős - Ilyen a Le Petit Design

2016. ápr 10.

Nagyon sok szuper dolgot sikerült összeválogatni az aprócska boltba babáknak és mamáknak!

petit01.JPG

Bár már február végén megnyitott, ezt a héten ünnepelte meg a Károlyi kert mellett található Le Petit Design. A designbolt egyik erőssége az elhelyezkedése, gondolom nem kell bemutatni, hogy -főleg tavasszal és nyáron- mennyire bájos, békés, mégis nyüzsgő és gyerekzsivajtól hangos ez a környék. Igazi kis oázis a belvárosban. 

petit02.JPG

img_2459.JPG

A bolt kínálata első sorban a gyerekes, a designra fogékony anyukákat célozza meg. Amikor beléptem az ajtón, (na jó, inkább beestem a babakocsival együtt miután kis segítséggel felmásztunk néhány lépcsőfokon) szinte azt sem tudtam, hogy hova nézzek annyi termék fogadott. Körbejártam az üzletet, majd újabb körre indultam, mert elsőre képtelenség átnézni, értékelni és befogadni ezt a sok egyedi és különleges terméket. 

img_2440.JPG

img_2441.JPG

img_2442.JPG

img_2457.JPG

img_2443.JPG

img_2444.JPG

img_2445.JPG

img_2446.JPG

Bevallom, arra számítottam, hogy nekem nem fog újat mutatni ez a bolt, átfutok a már jól ismert tervezők jól ismert darabjain és megyünk tovább. Ehelyett valami teljesen mást kaptam. Rögtön feltűnt, hogy nagyon sok az olyan termék, ami vagy teljesen új a számomra, vagy másik design boltban még nem találkoztam vele. 

Aztán beszélgetni kezdtünk Herbay Magyar Zsuzsannával, a bolt megálmodójával és kiderült, hogy az érzésem helyes volt, ugyanis nagyon figyel arra, hogy első sorban olyan designerektől áruljon, akik kevésbé ismertek vagy elérhetőek a budapesti tervezői boltok közönsége számára. Ő egyébként egy nagyon kedves és bájos kétgyermekes anyuka, aki szerintem nagyon jó érzékkel találta meg az egyensúlyt a gyerekeknek és az anyukáknak (sőt apukáknak is) szánt termékek mennyisége között. Úgy nézegettem babaholmikat, hogy a következő polcnál ismét felnőttnek érezhettem magam :) 

3 fő csoportba sorolhatóak a termékek: a gyerekeket ruhák, játékok és egyéb kiegészítők várják, a felnőtteket első sorban ékszerek, jegyzetfüzetek, táskák és ruhák, valamint a lakberendezés rajongóit lámpák, polcok, gömblámpák és párnák. 

Nagyon tetszettek a Rokka puha, bojtos babatörülközői és takarói, a nagy köves ékszerek és a jegyzetfüzetek. Így végül a DOT for you egyik stílusos noteszével tértem haza.

img_2454.JPG

img_2455.JPG

img_2452.JPG

Egy szó, mint száz, valamelyik napsütéses délutánon vegyétek célba a Károlyi kertet, és ha már ott sétáltok, akkor mindenképp térjetek be a Magyar utcában található Le Petit Design-ba is!

img_2460.JPG