Színes újdonságokkal köszönti a tavaszt az IKEA

Színes újdonságokkal köszönti a tavaszt az IKEA

2016. ápr 05.

Az IKEA ismét bebizonyította, hogy érti a dolgát. 

mattram.jpg

Nagyon vártam már, hogy rendesen szemügyre vehessem az IKEA tavaszi újdonságait, mert eddig csak néhány előzetes képet láttam az interneten. Áprilistól elérhetőek a színes, vidám párnák, szőnyegek és sok-sok kiegészítő. A múltkori brazilos stílus után szerencsére visszatértek a már jól ismert és kedvelt skandináv irányvonalhoz. 

Úgy vettem észre, hogy a termékek most első sorban a természetes anyagokra fókuszálnak. Bár a Tilst szőnyeget nem találtam meg a hazai boltok kínálatában, annyit már tudok róla, hogy egy kézzel szőtt szizál és juta szőnyegről van szó, amit színes csíkokkal dobtak fel. Nagyon természetes hatást kelt, akár csak a Ternslev vagy a Sattrupp szőnyeg (amit szintén nem találtam meg Magyarországon). 

tern.png

til.png

satt.png

A párnahuzatok sajnos nem az én világom, a zöld és narancssárga szín párosításával még mindig nem tudok kibékülni, de el tudom képzelni, hogy más otthonban jól mutathat. 

parna.png

Ezzel szemben a cicás Mattram textilek nagyon bejönnek, és ahogy a katalógus is mutatja, akár a most nagyon divatos gyerekszobai sátrakhoz is fel lehet használni. 

sator.png

Ha pedig gyerekszobát említettem, akkor újdonság a Himmelsk babatextilek kollekciója. Itt a csillagok, felhők és pöttyök élénk színekkel találkoznak. A csillagos szőnyeg szerintem tökéletes, a rácsvédőt pedig egészen biztos, hogy be fogom szerezni! 

himm.png

himm2.png

racs.png

A nagyobb gyerekek számára is tartogatott újdonságot az IKEA. A Flisat kollekciót első sorban játszószobákba szánták. Vannak itt tárolók, polcok, asztalok és ülőkék. Fenyőből készültek is strapabírók és időtállók. 

flisat.png

flisat2.png

flisat3.png

Kicsit vissza még a felnőttek világához! Nagyon stílusos szerintem a Norrarayd szék, főleg feketében. 

norra.png

A Pjatteryd madaras képben az a nagyszerű, hogy rá lehet aggatni jegyzeteket, emlékeket, bármit. Erősen gondolkozom rajta, hogy ez lesz a "parafatáblám" a leendő dolgozósarkomban... 

pj.png

pj2.png

És nektek mik a kedvenceitek az IKEA tavaszi újdonságaiból?