Ilyen volt az első kétnapos Pici Piac

Ilyen volt az első kétnapos Pici Piac

2016. már 22.

Szombat és vasárnap reggel is a Pici Piacon kezdtem a napot. Annyi cuki terméket és lelkes tervezőt ismertem meg, és mégis olyan sokra nem jutott időm, hogy már most várom a következő vásárt! 

pp01.JPG

Két nagyon fontos okból szeretem a Pici Piacot. Egyrészt azért, mert itt végre élőben is meg tudom nézni azokat a termékeket, amikkel hosszasan szemezek az interneten, másrészt megismerhetem a mögöttük álló tervezőket. Számomra ez épp annyira fontos, mint az, hogy például milyen anyagból készült valami. A mostani Pici Piacon nagyon sok lelkes és lelkiismeretes anyukát ismertem meg, akik szívüket beleadva készítették el vagy tervezték meg a különböző játékokat, babaruhákat, dekorációkat. Elég volt csak egyetlen kérdést feltennem és máris mindenki örömmel mesélt az új kollekciójáról, a tervezési folyamatokról vagy a jövőbeli tervekről. Nem csak szép babaruhával, rágókával és éjjeli fénnyel a táskámban távoztam, hanem ezzel a sok pozitív energiával feltöltődve. 

Akik nem voltak ott, azok kedvéért elmondom, hogy most először bővült kétnapossá a vásár. Első nap a kismamáknak és a kisbabáknak szóltak a termékek, második nap pedig inkább a nagyobb gyerekek kerültek a középpontba. Hogy ezzel mennyire voltak tisztában a látogatók, azt nem tudom pontosan, mindenesetre szombaton hatalmas tömeg volt, de vasárnap délelőtt is várnom kellett néhány asztalnál, hogy odaférhessek megnézni, amit szerettem volna. 

Sajnos mindenről képtelenség volt fotót készítenem, és sajnos mindenkit nem is sikerült megismernem, mert a kétszer két óra is kevés volt ehhez, amit ott töltöttem, ezért most csak a kedvenceimet mutatom meg nektek a vásárról. 

Éjjeli fény a Krisko Designnál

pp02.JPG

Bár ezek a lámpák nem saját tervezői termékek, hanem forgalmazások, de muszáj róla megemlékeznem itt, mivel ez volt az egyik, amivel hazatértem. Ahogy látjátok, választék volt bőven, én egy kék felhőt választottam, amit azóta is imádunk! Elemmel működik, nagyon kellemes fényt ad és puha anyaga van, így bátran akár Dávid kezébe adhatom egy kis játékra. 

Csillagok és KidWild Collective a babyberry-nél

pp03.JPG

Nem árulok el azzal nagy titkot, ha elmondom, hogy hamarosan Dávid szobájában a kék-szürke dekorációt szeretném sárga-szürkére váltani és ebben a babyberry lesz a társam :) A Pici Piacon külön érdekesség volt, hogy itt találkozhattunk Eszter révén először a KidWild Collective néhány termékével, takaróval, lepedővel és hálózsákkal. Nekem nagyon bejön a visszafogott design és az egyedi minta, de erről majd egy másik bejegyzésben írok részletesebben!

pp04.JPG

Pici and the city ruhák

Most láttam először a tavaszi kollekciót és szinte alig tudtam választani. Eddig is oda voltam Janka pantallóiért, de az újak valahogy még kidolgozottabbak lettek. Végül egy szürke ruhácska landolt nálam, amiről már mutattam képet az Instagramon. Tökéletes!  

pp05.JPG

Pukiboo szandálok

Lassan, de biztosan közelít a nyár és a negyven fokos hőség, amikor szerintem jól fog esni a babalábaknak ez a cuki szandál. Engem elvarázsolt.  

pp06.JPG

Mini Mocca mokaszinek

Amikor meglátom a Mini Mocca csajos cipőcskéit, akkor egy kicsit mindig megsajnálom, hogy nincs egy kislányom is :) A fényes, csillogó anyagok szerintem elbűvölőek, a tavaszi színek megválasztása pedig telitalálat!

pp07.JPG

pp08.JPG

Baby on cloud sátor és baldachin

Látványos és szinte hívogató látvány volt a vásáron a Baby on cloud sarka. A gyerekek birtokba is vették és hosszasan fetrengtek a bálna párnákon. A márka egyébként megújulás előtt áll, úgyhogy érdemes figyelemmel követni!

pp09.JPG

Fl'art szilikonékszerek

Bár a Fl'art már dekorációs vonalon is mozog, én most mégis egy szilikon rágcsalánccal tértem haza. Egy vasmacska van a végén, és Dávid azóta minden babakocsis séta alkalmával azt szorongatja. Arra még nem jött rá, hogy rágni is lehet :)

pp10.JPG

Little Factory pulóver

A lányok mindig annyira stílusos és eredeti mintákkal rukkolnak elő, hogy öröm válogatni közöttük, bár választani nehéz. Nekem most leginkább ez a pulcsi tetszett. 

pp11.JPG

pp12.JPG

A Mirifay Design No-termékei

Szerintem azok a legpraktikusabb termékek, amiket anyukák saját tapasztalataik és igényeik szerint találnak ki. Ilyen például a Nokupi játszószőnyeg és zsák, amivel gyorsan fel lehet számolni a játékrengeteget, vagy a Nobibi, ami lényegében egy díszes textil, ami megóvja a kezünket attól, hogy a hordozó megnyomja. Ötletesek!

pp13.JPG

Minden, ami Bypippa 

A vásár egyik legnagyobb meglepetése számomra a Bypippa volt. A márkát eddig is ismertem, de személyesen még nem találkoztam a termékekkel. A gubótakarókat látva sajnálom, hogy Dávid már kinőtt ebből a korból, viszont a kis ház lakóinak szánt állatcsaládok nagyon  kedves és különleges játékok. Olyanok, amiket szívesen látnék majd itthon :)

pp14.JPG

Kisautó tároló a Puppitól

Ha az előbb az ötletességet említettem, akkor a Puppinál ebből nincs hiány. Az utazó fejpánt után most itt van az utazó kisautó tároló, ami fiús anyukaként elengedhetetlen lesz, de a színezhető táskák és a pelenkázó táskák is nagyon jól sikerültek. Minden darabon látszik, hogy gondos tervezés előzte meg a kivitelezést. 

pp15.JPG

Szóval én nagyon jól éreztem magam. Remek társaság gyűlt össze, nagyon jó termékek között lehetett válogatni egy kellemes és jól megközelíthető környezetben.

Másnap Katona Esztert, a Pici Piac megálmodóját és szervezőjét is megkérdeztem arról, hogyan értékeli ezt a két napot:  

"Én nagyon elégedett vagyok, szerintem szuper jól sikerült az immáron 4. Pici Piac. Kipróbáltunk egy új helyszínt, ami abszolút telitalálat volt: rengetegen eljöttek, olyanok is, akik eddig nem hallottak a Pici Piacról, így még tovább színesedett a vásározók köre. Ráadásul a Larus Étterem és Rendezvényközpont valódi partnernek bizonyult ebben, egy szuperül felszerelt igazi családbarát helyszínt biztosítottak és rendkívül profik, segítőkészek voltak mind az előkészítés során, mind pedig a vásár alatt."

És hogyan tovább? 

"A tervünk az, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel ezentúl picit sűrűbben jelentkezik a Pici Piac: amikor garantált a kellemes idő, a félig nyitott Central Passage-ban (a belvárosi Király utcában) lesz a Pici Piac, amit tavaly már nagyon megszerettünk, míg a hűvösebb évszakokban újra a Larus Étterem és Rendezvényközpontban tartjuk a legkisebbek vásárát. Hamarosan ki is hirdetjük a következő időpontot, figyeljétek a Pici Piac oldalát! Annyit elárulhatunk, hogy nem kell sokat várni a legközelebbi alkalomra!"

Örülök és már alig várom! :)