5 dolog, amit azonnal megtehetsz, hogy jobban érezd magad otthon

5 dolog, amit azonnal megtehetsz, hogy jobban érezd magad otthon

2016. már 19.

Biztos előfordult már veletek, hogy egyszerűen rosszul éreztétek magatokat a bőrötökben és semmi más nem segített, csak egy új frizura? Valahogy így vagyok néha az otthonommal kapcsolatban is. 

img_1977_1.JPG

A tavasz nekem a megújulásról, a felfrissülésről szól. Életmódot váltottam, aminek hatására picit fogytam és sokkal energikusabb lettem, éppen megújítom a gardróbomat és megváltoztattam a hajszínemet. Ilyenkor a lakás is szinte kiált azért, hogy tegyek vele valamit, amitől egy kicsit megújulhat. 

Olykor a legegyszerűbb (és ingyenes) dolgok vannak a legnagyobb hatással otthonunkra, mégis hajlamosak vagyunk ezekről megfeledkezni. Ezért szedtem össze most 5 olyan egyszerű dolgot, amitől a hétvégén sokkal jobban éreztem magam itthon. 

1. Tárd ki az ablakokat, amikor süt a nap és végre meleg van! Hagyd, hogy hosszú percekig átjárja a lakást a friss levegő! Hidd el, csodákat művel!

2. Vegyél néhány virágot! Mindegy, hogy cserepes vagy vágott virágot teszel a polcra vagy az asztalra, biztos, hogy sokkal frissebbnek és vidámabbnak fogod érezni otthonod. Én nemrég bementem az IKEA-ba, ahol nagyon jó áron tudtam venni néhány látványos virágot. 

img_1978.JPG

3. Gyújts meg egy párologtatót és csepegtess bele valamilyen finom illatot! Nem szeretem a mesterséges illatosítókat, de az illóolajokért odavagyok. Egy egész kis készletem van már az édesebb illatoktól kezdve a nyugtatókon keresztül a légúttisztító olajokig.

4. Húzz tiszta ágyneműhuzatot, hiszen nincs is jobb annál, mint amikor az ágynemű friss illata lengi be a lakást, majd be lehet feküdni a puha textilek közé. 

5. Fogd meg az állólámpát, az asztali lámpát vagy egy kis olvasólámpát, és helyezd át a szoba egy másik pontjára! Szó szerint más megvilágításba kerül a lakás és egy kis újdonságot tudsz belecsempészni a már megszokott hangulat helyett. Én most az ablakba raktam egy olvasólámpát és nagyon tetszik a változás, amit eredményezett. 

Ugye milyen egyszerű dolgok? Próbáljátok ki és élvezzétek a tavaszt és az otthonotokat!