Nekünk bevált: az etetőszék

Nekünk bevált: az etetőszék

2016. már 18.

Javában benne vagyunk a hozzátáplálás folyamatában, ami egyelőre picit zavaros nekem, de legalább az etetőszék már biztos :)

dsc_5751.JPG

Azért írom azt, hogy kicsit zavaros ez a hozzátáplálás, mert ahány forrást elolvasok a témában, annyiféle dolgot írnak arról, hogy mit, mikor kell bevezetni. Ha megkérdezem a védőnőt, akkor mond egy harmadik variációt, majd lezárja azzal, hogy minden gyerek más... Ezek után nyilván az ismerős anyukákhoz fordulok tanácsért, ők hogyan csinálták, és ekkor borul végképp minden, mert a többségnél kiderül, hogy nem sok szabályt tartottak be, hanem mindent a gyerek kezébe nyomtak. Most próbálok egy rendszert felállítani magunknak, mert én csak így tudom ezt csinálni, és remélem lesz eredménye!

Mindenesetre az eszközök már megvannak a sikeres eszegetéshez, és ezek közül most az etetőszéket mutatom be nektek. 

dsc_5758.JPG

Mielőtt vásárlásra adtam volna a fejem, megkérdeztem a mami fórumon, hogy kinek mi vált be és mire kell odafigyelni egy etetőszéknél. Először a Mamas&Papas székre rögzíthető Baby Bud-jába szerettem bele, leginkább mert így együtt tud ülni az egész család. Ráadásul játszószéknek is jó, mert játéktálca is elhelyezhető rajta. Így viszont egy szék kiesne az asztal körül, ami nehézséget jelentene, ha vendégek jönnek hozzánk. A következő, amin elgondolkoztam, egy ehhez hasonló, csak földre helyezhető verzió volt, a Baby Snug, ami szintén nagyon szuper, de nem nálunk, ahol egy kíváncsi cica is él. Így végül egy különálló, összecsukható székre esett a választásom. 

Azt hiszem, innentől kezdve már inkább ízlés kérdése, hogy milyen Mamas& Papas szék a megfelelő, hiszen mindegyik ugyanazt tudja és nem lehet gond a minőséggel. Egy rövid dilemmázás után a San Remo etetőszék mellett döntöttem, és nem bántam meg. 

Nagyon könnyű, szinte pillesúlyú, ezért elég könnyen mozgatom, helyezgetem a lakásban, ha szükséges. Dávidot kényelmesen bele tudom ültetni, jól elfér, de mégis megfelelően ki van támasztva a háta mindkét oldalon is. Bár még nem ül tökéletesen, egy percig sem tartok attól, hogy alul kicsúszna, szíj nélkül sem. 

san04.jpg

Az ülőfelületet könnyű megtisztítani, semmi nem hagyott eddig rajta foltot, pedig próbálkozik rendesen a szétkenéssel :) Még a biztonsági szíjakról is sikerült lemosnom a sütőtököt. Az etetőtálca egyébként három pozícióba állítható, így lényegében együtt nő a gyerekkel. 

Design szempontból ez a legvisszafogottabb választás. Cukik a macis minták, de nincs harsány színe, így nagyon jól illeszkedik a lakásunkba. Bár a nappaliban van, mégsem érzem tőle úgy, hogy lassan egy óvodában élek (pedig de). 

Egyébként a bejegyzés írása közben vettem észre, hogy most le van értékelve :)