Babaápolás természetesen - ilyen a Babyzoo

Babaápolás természetesen - ilyen a Babyzoo

2016. már 15.

Egy ideje már van szerencsénk próbálgatni a nemrég debütált Babyzoo termékeit, most pedig elmesélem, hogy mennyire váltak be.

dsc_5725.JPG

A Babyzoo egy teljesen új márka a hazai babaápolás terén, amit két baráti házaspár álmodott meg azzal a vággyal, hogy természetes és minőségi natúr-babaápolási alternatívát kínáljon a tudatos anyukáknak. A termékek mind Magyarországon készülnek, nem tartalmaznak mesterséges színezéket és mindenféle kőolajszármazéktól is mentesek. Némi illatanyag azonban van bennük, ám ez teljesen allergénmentes. 

Ahogy a neve is sugallja, egy kisebb állatkertről van szó, ugyanis minden termék tubusán egy-egy vidám állat figura figyel. A csomagolás nagyon mókás, karakteres, élénk színek és praktikus kiszerelés jellemzi őket. 

dsc_5716.JPG

Fürdető és sampon: Eleinte csak a gyerekorvos által felírt fürdetővel fürdettük Dávidot, de mostanában már kísérletezünk természetes fürdetőkkel is. A Babyzoo-nak kellemesen púderes illata van, jól habzik és még puhábbá varázsolja a bababőrt, tisztává a hajat. Könnyű kinyomni a tubusból, biztonságosan visszazár, a 200 ml-es kiszerelés ráadásul nagyon sokáig elég. 

Babaolaj: A babaolajnak egy picit erőteljes az illata, ezért ezt inkább reggelente szoktam használni. Mandulaolajat, szőlőmagolajat és organikus argánolajat tartalmaz, így intenzíven hidratálja a bababőrt és tökéletes egy kis frissítő babamasszázshoz. Bevallom, ebből előszeretettel kenek magamra is, bár ez abszolút megengedett, mert terhességi csíkok kialakulásának megelőzéséhez, ápolásához is ajánlott. 

Testápoló: Ez a kedvencem! Nagyon jó hidratáló krém, villámgyorsan beszívódik és nem hagy maga után ragacsos érzést. Használat után pedig még órákkal később is érezni, hogy sokkal kellemesebb tapintása van a bőrnek!

Popsikrém: Nálunk a Sudocrem vált be, viszont azt az elvet követem, hogy nem lehet minden alkalommal ugyanazzal a krémmel kenni. Másik alternatívának használom a Babyzoo-t, ami így tökéletesen megfelelő számunkra. Nem fed olyan vastagon, mint azt a legtöbb popsikrémtől megszoktam, de megelőzi a pirosodást. Ráadásul kenegetés után Dávid kezébe adom, hogy addig is nyugodtan feküdjön és be tudjam fejezni a pelenkázást és öltöztetést, ő pedig örömmel nézegeti rajta a kis pandát. 

Hintőpor: Szülés után a kórházban mondták, hogy hintőport ne használjunk és nem is szoktunk. Mivel azonban most van, így mégis kipróbáltam egy alkalommal. Az történt ugyanis, hogy csúnya sebesedés jelent meg Dávidon a pelenkától, amit semmivel nem sikerült elmulasztani, ekkor vetettem be a hintőport. Egyszer-kétszer egy finom réteget szórtam rá és másnapra rohamos javulásnak indult a bőre.

Összességében nagyon örülök, hogy hazánkban is kezd kialakulni a természetes babaápolás kultúrája és a Babyzoo-nál lényegében minden megtalálható ehhez. Az illatokhoz szerintem nem vagyunk hozzászokva az ilyen termékeknél, ehhez szükség van egy kis nyitottságra, de az én tapasztalatom szerint valóban nem allergizál, úgyhogy nyugodtan használható. Kisebb gyerekek számára kellemes és biztonságos krémek ezek, a nagyobbak pedig biztosan jól szórakoznak a tubusokon lévő állatokon, amik egyébként plüssfiguraként is "életre keltek". 

dsc_5728.JPG