Miért nem olyan az otthonom mint egy Pinterest fotó?

Miért nem olyan az otthonom mint egy Pinterest fotó?

2016. már 08.

Aki régóta követi a blogot, annak már talán feltűnt, hogy ritkán posztolok fotót az otthonomról (leszámítva a babakuckót).

pin.jpg

Ennek egyszerű oka van. Semmi kedvem azért rendet rakni, kitakarítani, elpakolni a játékokat, kihúzni a kábelek, bajlódni a fényekkel, hogy sikerüljön készítenem egy viszonylag steril, amolyan pinterestes képet. 

Mostanában, ha nézegetem a lakásokat bemutató fotósorozatokat vagy csak meglátok egy lájkmágnes fotót az Instagramon valamelyik blogger dolgozó asztaláról, komódjáról, ágyáról vagy ruhásszekrényéről, mindig arra gondolok, hogy istenem, milyen sokáig bajlódhatott mire elkészült ez a kép és utána még mennyi ideig szerkesztgette... 

Egyszer belefutottam egy cikkbe, ahol egy nő (aki számomra ismeretlen, de Amerikában népszerű) megmutatta, hogy a jól befotózott lakása milyen is a valóságban. Világítás, utómunka és stylist nélkül. Sajnos nem találom már ezt a cikket, de elég mókás volt annyit elárulok :)

Szóval, ha Instagramon nyomasztóak tudnak lenni a mindig előnyösen fotózott lányok, akkor szerintem Pinteresten túl lehet csordulni a rengeteg szép otthon látványától. De miért nem ilyen a mi lakásunk is a hétköznapokban? Vagy inkább azt kérdezem, mitől olyan szépek ezek a lakások egy Pinterest fotón?

1. Nincsenek kábelek, vezetékek, fűtéscsövek a képeken. Mindig megmosolygom, amikor az állólámpa nincs sehova bedugva, a laptopnak nincs töltője vagy úgy tűnik, hogy a konyhai gépek áram nélkül működnek. Ha ezektől én is megválhatnék, kevésbé érezném káosznak a lakást :)

Ezen a képen például a fali lámpa vezetékét egy kép mögé rejtették, majd eltűnik a kanapé mögött. Bár az sokat ront a látványon, hogy hiányzik a csillár. 

vezetek.jpg

2. Általában nincs tévé, rádió, DVD lejátszó, hangfal, router és egyéb kütyü a lakásokban. Ezek megtörik a családias hangulatot, nem előnyösek stílus szempontjából. Ha mégis szerepel a fotón, akkor a falra szerelik fel a minden nélkül árválkodó tévét. Ennek a nappalinak a tulajdonosai például az üres képkeret helyett máskor biztos, hogy a tévét nézik!

tv.jpg

3. Rengeteg párna van a kanapén. De komolyan, ki fér így ott el? Nálunk egy párna van a kanapén, azt is mindig egyik végéből dobálom a másikba, hogy kényelmesen tudjak ülni. 

parna.jpg

4. Mindig van az asztal közepén egy kis tál friss gyümölccsel, egy váza virágokkal vagy egy éppen akkor meggyújtott gyertya. Ha-ha-ha. 

tal.jpg

virag.jpg

5. Minimum 3 sor párna és 2 réteg takaró van a szépen bevetett ágyon. Szinte látom magam előtt, ahogy a lefekvést megelőzően ledobálják a földre a sok párnát. 

agy.jpg

6. Az előszobában maximum egy kabát és cipő lehet, de leginkább még annyi sem. Amennyiben ennél több dologgal rendelkezel, sosem lesz olyan szép előszobád mint a Pinteresten. 

eloszoba.jpg

7. És a legfontosabb: fotózás előtt mindig érkezik egy enteriőr stylist, kitakarítanak, rendet raknak, elpakolják a felesleges cuccokat, majd a fotós gondoskodik arról, hogy a lehető legjobb megvilágításba kerüljön a tér. A Pinterest világában a macska nem hullajtja el a szőrét, nincs mosatlan a konyhában, a fürdőszoba csempéjén sosem hagynak foltot a vízcseppek és a gyerekek nem dobálják szét a játékaikat. De ez épp ettől olyan szép! Nagyon szeretek ezekből a fotókból ötleteket gyűjteni, viszont sosem lesz olyan a lakásunk mint a Pinterest. Hiszen benne élünk.