Less be Chip és Joanna lenyűgöző otthonába!

Less be Chip és Joanna lenyűgöző otthonába!

2016. már 06.

Rusztikus, családias, otthonos! Egyszerűen imádom a tévéből ismert lakásfelújító házaspár otthonát.

fixer01.jpg

Van egy hobbim, amit kevesen tudnak rólam: élek-halok a Fine Living csatornáért :) Az egyik kedvenc műsorom a HGTV által készített Fixer Upper (magyarul Feljavítók néven fut), amelynek az a lényege, hogy az aktuális szereplők megvesznek egy jó helyen lévő, de rossz állapotú házat, majd jön Chip és Joanna, akik szuper otthont varázsolnak belőle. 

Chip inkább az átépítési munkálatokban jeleskedik, míg a felesége, Joanna hihetetlen érzékkel rendezi be - főleg rusztikus bútorokkal - a házakat. Amerikában igazi sztárok, van egy saját bútorpiacuk, a Magnolia Market és Joanna nemrég saját bútorkollekcióval rukkolt elő, ami természetesen szuperjó lett. Na ennyit a bemutatásról.

fixer27.jpeg

Nemrég találtam néhány fotót a saját otthonukról, ami legalább olyan jó, mint amiket a műsorban láthatunk és rengeteg jó ötletet lestem el belőle. Nagyon inspiráló azok számára, akik kedvelik ezt a stílust!

Texasi otthonuk 170 négyzetméteren terül el, amiben nincs benne az azt körbevevő hatalmas birtok. Kell is a hely, hiszen a párnak négy gyermeke van. Amikor megvették az 1895-ös farmházat, akkor bőséges felújításra szorult az épület. Mindez másfél évet vett igénybe, de megérte várni rá. Az eredetileg két hálószobás ház most hat embernek ad otthont, nyitott alsó szinttel úgy, hogy a főbb karakterjegyeit megtartotta. 

fixer02.JPG

Ahogy belép az ember máris szembetalálja magát Joanna ötletes megoldásaival, például a régi ablakok felhasználásával készült faldekorációval. 

fixer03.jpg

fixer04.jpg

A nappali, az étkező és a konyha egy légtérben helyezkedik el, így a család mindig együtt tud lenni napközben, ráadásul a vendégektől sem szeparálódik el az ember, ha a konyhában tesz-vesz. 

fixer05.jpg

fixer06.jpg

A klasszikus fehér konyha teljes mértékben visszaadja a farmház jelleget. A nyitott polcok magukra vonják a figyelmet, az egész nagyon letisztult és frissességet árasztó. Külön érdekesség, hogy a különálló konyhasziget egykor egy templom oltára volt.  

fixer07.jpg

fixer08.jpg

A társalgót első sorban a fehér szín uralja, amit vintage kiegészítők dobnak fel mint például a csillár vagy a virágtartó. A falon olvasható szöveg inspiráló, bár hozzám ez áll a legkevésbé közel. (Egyszerűen nem szeretem a falra írt szövegeket.) Ezzel szemben a rusztikusan egyszerű kandalló nagyon hangulatos. 

fixer09.jpg

fixer10.jpg

A fő hálószoba szimmetriája az ablakok elhelyezkedéséből ered. Nagyon grandiózus a látvány ezekkel a nagy ablakokkal. A szoba egyébként méretéből adódóan az alváson kívül más pihenésre is módot ad.

fixer11.jpg

fixer13.jpg

A hálószobához tartozó fürdőszoba meglepett, elég egyszerű még akkor is, ha a csillár és a kád maga látványos. Külön jó pont a festett mennyezet, ami növeli a teret. 

fixer14.jpg

 A lányok hálószobája ízlésesen hercegnős, ahol nagyon tetszik a "lebegő" éjjeli szekrények ötlete. Ezzel szemben a fiúk szobája kicsit tábori hangulatot áraszt. Bár ők is ketten vannak, a plusz ágyakra barátokat szoktak hívni. A fürdőszobájuk inkább felnőttes, de nagyon stílusos (nem lehet elég korán kezdeni). 

fixer15.jpg

fixer16.jpg

fixer17.jpg

fixer18.jpg

És amire nem számítottam, hogy a házban van egy szuper kávé bár is! Biztos jó lehet ide meginvitálni a barátokat, családtagokat egy finom kávéra. Ők egyébként a tetőtéri vendégszobában tudnak megpihenni.

fixer19.jpg

fixer21.jpg

fixer20.jpg

Joanna dolgozó szobája szintén a padlástérbe került, világos és rengeteg tárolóhely van benne. Érdekesség, hogy emellett a gyerekeknek is van egy kis játszószobájuk, ahol szerintem leginkább rajzolni vagy leckét írni lehet. 

fixer23.jpg

fixer24.jpg

A külső területen szintén rusztikus hangulat uralkodik, a hatalmas telken lehetőség van állattartásra és növénytermesztésre is. A nagy kerti partykról nem beszélve. 

fixer26.jpg

fixer25.jpg

fotók: MOLLY WINN PHOTOGRAPHY