Hogyan teremtsd meg a munka-magánélet egyensúlyát?

Hogyan teremtsd meg a munka-magánélet egyensúlyát?

2016. már 03.

Az elmúlt hónapokban sokat foglalkoztatott ez a téma, és nem vagyok benne biztos, hogy magabiztos választ tudnék adni a fenti kérdésre. 

img_0786.JPG

Határozottan azt gondolom, hogy nem szabad mindent feláldozni a karrier oltárán. Bár tényleg szeretem a munkámat, mégis mindig igyekeztem húzni egy egészséges határt, amikor leteszem a billentyűzetet és valóban élek egy kicsit. Mindegy, hogy barátokkal, a családdal vagy egyedül töltöm ezt az időt, a lényeg az, hogy szükség van a feltöltődésre és végtére is, ezek lesznek az igazi emlékek később, nem pedig az, hogy minden este 9-ig bent ültem a munkahelyemen. 

Vicces abba belegondolni, hogy egy féléves gyerek mellett mennyi mindent képes vagyok egy napba zsúfolni, miközben régebben azt hittem, hogy elfoglalt vagyok és sok mindent csinálok 24 óra alatt. Hát nem. Most csinálok igazán sok mindent :) Dávid születése után képtelen voltam teljesen leállni a munkával, tovább írtam a blogomat, segítettem itt-ott, elvállaltam néhány ügyfél social media kommunikációját. 

A legnagyobb kihívást az jelenti, hogy egyrészt jól végezzem a munkám, másrészt maximálisan értékesen töltsem az időt a fiam. Számomra most ez fedi le a munka-magánélet egyensúlyát, mert ebben az időszakban a férjemmel kettesben töltött idő és a magamra fordított idő az utolsó helyre szorult (egyelőre).

Úgy érzem, most jól csinálom, de biztosan lehetne jobban is. Arra nagyon odafigyelek, hogy ha Dáviddal játszom, mesét olvasok vagy csak összebújva alszunk, akkor amennyire lehet gondolatban is ott legyek. Néha nehéz, és csak az jár a fejemben, hogy meg kéne írnom egy emailt, de aztán elhessegetem ezt a gondolatot és tudatosítom magamban, hogy tud az a levél még várni félórát, addig pedig teljesen átadom magam annak, amivel épp foglalkozom.

Kíváncsi vagyok arra, mások hogyan csinálják ezt! Éppen ezért arra gondoltam, hogy egy új interjúsorozatot indítok itt a blogon, amiben kifaggatok néhány érdekes embert arról, megtalálták-e az egyensúlyt a munka és a magánélet között, mit tesznek ennek érdekében és mit tudnának másoknak tanácsolni. Az első beszélgetőtársam Katona Eszter volt, aki jelenleg a babyberry és a Pici Piac megálmodója, emellett pedig két kisgyerek anyukája. Tartsatok velünk :)

Addig pedig ha van kedvetek, akkor írjátok meg kommetben, hogy ti hogyan csináljátok!