Hiánypótló skandináv stílusú gyerekszoba dekor

Hiánypótló skandináv stílusú gyerekszoba dekor

2016. már 02.

A Baby on Cloud márka megálmodójával, Iváncsik Erikával beszélgettem.

6n0a1490.jpg

Ha hazai márkáról van szó, akkor a skandináv trendeket követő gyerekszoba design számomra teljesen összefonódott a Baby on Cloud nevével. Hozzám is a letisztult stílusú, visszafogott színű és természetes anyagokat használó design áll közel, ennek jegyében igyekeztünk kialakítani Dávid kuckóját, amiben például egy Baby on Cloud golyófüzér is helyet kapott. 

golyok.jpg

A kezdetek óta nyomon követem a Facebookon Erika munkásságát, a kínálat egyre bővül, a márka pedig egyre profibb szintre lép. Ismerjétek meg a Baby on Cloudot!

Mi vett rá arra, hogy belevágj a Baby on Cloud márkába?

A csalódottság :) Már korábban is imádtam a Pinterestet és az Instagramot, - mint inspirációs platformokat - de a terhesség során a lakberendezés még jobban a figyelmem középpontjába került. Lelkesen gyűjtögettem a képeket, melyek alapján elképzeltem a kisfiam szobáját, majd csalódottan tapasztaltam, hogy a hazai piacon alig találok valamit ebben a stílusban.

Ekkor merült fel bennem, hogy ezt a piaci rést szívesen betölteném. Már csak azért is, mert kislányként lakberendező szerettem volna lenni, - végül építőmérnökként végeztem – és így felnőttként felismerve a lehetőséget, úgy gondoltam, ez a dolog nem áll messze a gyermekkori álmomtól, melyet - kikerülvén a mókuskerékből - megvalósíthatok a kisfiam mellett… úgyhogy a saját lehetőségeimhez mérten belevágtam :)

Mi az, ami megragadott téged a skandináv lakberendezési stílusban? 

A letisztultság, a természetes anyagok használata és az, hogy egyszerűségéből adódóan könnyen átrendezhető, variálható.  

Miből állt össze a márka termékkínálat? 

Első termékeink között szerepelt a falmatrica, a papírzsák és a golyófüzér, majd ezeket követte többek között az indiánsátor, felhőpárna, sátorpolc… És most újra igyekszünk megújulni.

sator.jpg

A golyófüzérek nagyon népszerűek lettek. Hol készülnek?

Itthon :) Este miután Zalán elaludt, előkerülnek a festéshez szükséges eszközök. Igyekszem mindig a vásárló igényeit kielégíteni színek terén. Az anyukák gyakran küldenek fotót a gyerekszobáról, ami alapján együtt ötletelünk a színkombinációt illetően. Sokszor rám bízzák a választást, és ez a bizalom, mindig nagyon jólesik a szívemnek.

Melyek a legnépszerűbb színek? 

Nagyon kedveltek a pasztell árnyalatok, de a fehér és a natúr golyókat nem lehet letaszítani az első helyről.

golyok_1.jpg

Adnál néhány tippet az olvasóknak, hogyan dekorálhatják a gyerekszobát golyófüzérrel? 

Legtöbben ruhaakasztóként használják, ami egyébként nekem is kedvencem. Tökéletes éke a szobának, ha kisebb játékokat, esetleg képet akasztanak fel egy kis csipesszel, vagy egyszerűen csak egy girlandként lóg a falon.

Honnan meríted az ötleteket a termékekhez? 

A skandináv országok és Ausztrália designerei inspirálnak a leginkább. Az általuk diktált trend formálja a Baby on Cloudot.

Ha valaki skandináv stílusú gyerekszobát tervez, de nem tudja hogyan kezdjen bele és mi az, amire szüksége lesz, akkor mit ajánlanál neki? 

Inspirálódjon külföldi oldalakról, vagy vessen pillantást a Baby on Cloud Facebook oldalára, ahol szintén rengeteg fotót talál a témában.

Bútorok tekintetében az egyszerű, letisztult vonalvezetésűt ajánlanám, melyeket színes, vagy már itthon is egyre népszerűbb fekete-fehér kiegészítőkkel könnyen otthonossá lehet varázsolni.   

Vannak gyönyörű tapéták, bár a hazai kínálatot még szűknek vélem, ezért a tapéta kedvelőinek is felhívnám a figyelmét arra, hogy milyen nagyszerűen dekorálhatóak a falak falmatricával, krétafestékkel és/vagy washi tape-pel.

Tárolás esetén, - azon kívül, hogy vegyünk egy végtelen befogadói kapacitással bíró szekrényt, ami elnyeli az egyre csak tornyosuló gyerekruhákat - nagy divat lett papírzsákban tárolni a játékokat, könyveket különböző kacatokat. Mindamellett, hogy rendkívül praktikus, dizájnos, nem elhanyagolható tény, hogy környezetbarát, és még teherbíró is, így nem kell félni, hogy az első alkalommal elszakad a gyerek kezében.

zsak.jpg

Neked melyik Baby on Cloud termék a személyes kedvenced?

Az indiánsátor, bár a napokban debütáló Bálna nevezetű babzsákunk is szívem csücske.

Picit személyesebb kérdés... Hogyan tudod összeegyeztetni egymással az anyai teendőket és a vállalkozást? Hogy képzeljük el egy átlagos munkanapodat? 

Vannak napok, melyek könnyen és rutinszerűen telnek, de a legtöbb sok szervezést és nagy erőfeszítést igényel. Mivel segítségem Zalánt illetően nem igazán van, így ha olyan dolgom akad, ami nem várhat a párom hazaérkezéséig, akkor együtt intézzük. Ilyen például az anyagbeszerzés, termék átadás vagy megbeszélés. (ez viszont egyre nehezebb egy dackorszakba lépő kisfiú mellett :) )

Milyen új típusú termékek várhatóak mostanában a Baby on Cloud kínálatában?

Már beharangoztam a Bálnát, amit nagy örömmel fogadtak a követőink a Facebookon, de ahogy akkor is írtam vannak még újdonságok a tarsolyunkban, melyeket az elkövetkező hetekben folyamatosan szeretnék bemutatni.

balna_1.jpg

Az új termékeken kívül mik az idei terveid? Hogyan tovább?

Jelenleg a legtöbb időt arra fordítom, hogy a Baby on Cloud nem csak a termékeit illetően képviseljen minőséget, hanem megjelenésben is. Ezért márciusban indul a weboldalunk, mely a webshop mellett, reményeim szerint olyan tartalmat is nyújt majd a szülőknek, mely megkönnyíti a napjaikat, vagy egyszerűen csak feldobja azokat.

Az új termékek készítése mellett workshopokat szeretnék szervezni, és örülnék ha sikerülne a Baby on Cloud termékeit fizikai valójában minél több helyen elérhetővé tenni.