Őszinte és inspiráló: elolvastam Garance Doré könyvét

Őszinte és inspiráló: elolvastam Garance Doré könyvét

2016. feb 22.

Tavaly megjelent Garance Doré, a divatvilág szuperbloggerének első könyve, ami meglepően őszinte lett és imádom. 

dsc_5548.JPG

Nem, valójában nem is meglepő, hogy ennyire őszinte ez a könyv, mert aki ismeri Garance munkásságát, az tudja, hogy épp ebben rejlik az egyik vonzereje és sikerének titka. Nem mutatom őt be hosszasan, a lényeg talán annyi, hogy ő egy olyan New Yorkban élő francia blogger, aki komoly hatalomra tett szert a divat világában. Néhány év alatt sikerült elérnie azt, hogy a legnagyobb divatbemutatókon az első sorba ültessék világsztárok mellé. Blogja stúdióvá fejlődött, ahol jelenleg 7 embernek ad munkát és igen jól megél belőle. 

A Love x Style x Life gyönyörű, méltó az írójához. Tényleg már kézbe venni is nagyszerű érzés.

dsc_5550.JPG

Benne a magazinszerű oldalak és a hosszú olvasmányok váltják egymást. A könyv egy olyan különleges memoir, amelyből megismerhetjük Garance életét, munkáját és azokon a nőkön keresztül kapunk stílustanácsokat, akik őt is inspirálták. 

Az élete amúgy nagyon érdekes, rendkívül lelkesítő és inspiráló. Nagyon tetszett, ahogy azt mesélte el, hogyan találta ki magának egyik napról a másikra, hogy ő bizony illusztrátor lesz. Egy újabb iskolába nem kezdett bele, hiszen addigra már majdnem 30 éves volt, ehelyett inkább autodidakta módon fejlesztette tudását. A divatillusztrációinak a blogja hozott közönséget, ez pedig hamar megrendelésekhez vezetett. Megtanult fotózni, eljárt a divateseményekre, ahol street style fotókat készített, beleszeretett Scott Schumanba (The Sartorialist) és annyira jól használta népszerűségét, hogy 40 éves korára a divatvilág egyik véleményvezére lett.

Valóban szórakoztató stílusa van, imádtam például ahogy leírja azt, hogyan vált meg hosszú hajától és váltott rövid frizurára. Az önirónia és a humor nagy erőssége.  

dsc_5553.JPG

Emellett persze divat- és stílustanácsokat is kapunk, amibe bevonta az őt inspiráló nőket is egy-egy rövid interjú formájában. Sokat foglalkozik a francia nők stílusával, segít abban, hogyan találjuk meg, mi áll jól nekünk, próbálja megfejteni a valódi szépség titkát és azt, hogy mi az igazi érték az életben. 

Azért azt bevallom, hogy azokat a részeket átlapoztam, amikor hosszasan összehasonlítja a New York-i viselkedést a párizsi stílussal. Bár ez is szórakoztató, mégis nagyon távolinak éreztem a témát magamtól. Mindenesetre, ha kíváncsiak vagytok egy inspiráló blogger életére és stílusára, akkor Ti is imádni fogjátok ezt a könyvet!